Achtergrond ir. Rik van Terwisga

Sinds 1 januari 2018 is Rik van Terwisga algemeen directeur van NEN. Hij heeft een brede achtergrond en ruime ervaring als bestuurder, adviseur en toezichthouder in de advieswereld en de sectoren gezondheidszorg, water en gebouwde omgeving.

Tot eind 2017 leidde Van Terwisga bij het internationale onderzoeks- en adviesbureau ECORYS de praktijk die zich bezig houdt met vraagstukken op het gebied van water, energie, klimaat en milieu. Daarvoor was hij organisatieadviseur/partner in de zorgsector en daarna directeur van het organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Vervolgens werd hij bestuursvoorzitter van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Daarnaast vervulde hij verschillende functies als toezichthouder, bestuursadviseur en coach. Momenteel is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

'Samen met professionals het beste uit elkaar en uit de organisatie halen en op die manier een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Dat is wat mij drijft.'

Van Terwisga studeerde in 1983 af aan de Technische Universiteit Delft, Civiele Techniek (constructieve waterbouwkunde en civiele bedrijfskunde).

Eerder door u bekeken