Presentaties 'Impact nieuwe NEN 7510'

De nieuwe norm NEN 7510:2017

Op 7 december werd tijdens het congres ‘Impact nieuwe NEN 7510:2017’ de herziene norm NEN 7510:2017 aangeboden aan Marjolein ten Kroode van GGZ en lid van het Informatieberaad.

Bekijk hieronder de presentaties die op deze dag zijn gegeven.

Lees meer over de nieuwe editie van NEN 7510, de bijhorende implementatietools, certificering, evenementen, trainingen en de activiteiten van de normcommissie.

ACTUEEL

Beleidshackaton ‘big data in de zorg’

Een informatiestelsel gebruiken voor betere zorg waar de patiënt centraal staat en persoonlijke aandacht gegeven kan worden. Dat is een streven van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hoe kunnen big data en gerelateerde technologieën bijdragen aan betere en slimmere zorg? En onder welke voorwaarden kan er gebruik worden gemaakt van de enorme hoeveelheid data die er is in de zorg? Dit zijn vragen waar de NEN-beleidscommissie ‘Zorg, Technologie en Organisatie’ zich mee bezig houdt. Daarom een goede reden voor NEN om deel te nemen aan een zogenaamde ‘beleidshackaton’ bij het ministerie van VWS om beleid te schrijven voor big data in de zorg.

Lees het verhaalHerziening NEN 7510 ‘Informatiebeveiliging in de zorg’

Informatiebeveiliging is al een aantal jaren een veelbesproken item. Steeds meer organisaties zijn afhankelijk van informatiesystemen om hun werk uit te voeren. Cyberaanvallen kunnen leiden tot stagnatie van werkzaamheden. Ook de zorgsector heeft hiermee te maken. Momenteel wordt de norm NEN 7510 ‘Informatiebeveiliging in de zorg’ herzien. Drie commissieleden leggen het belang uit van deze norm.

Lees het verhaal

OVER DE NORMCOMMISSIE

Normcommissie Informatievoorziening in de zorg

De normcommissie bevordert de ontwikkeling en adoptie van normen op het gebied van informatievoorziening in de zorg op basis van Europese (CEN) en mondiale (ISO) ontwikkelingen. Het belangrijkste doel is het volgen van internationaal werk en het toepasbaar maken van internationale normen in de Nederlandse situatie. Secundair is het ontwikkelen van Nederlandse normen. Lees meer over normcommissie

Vragen?

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid. Neem contact op met Kars Jansen via telefoonnummer: (015) 2 690 261 of per e-mail.