Interessante artikelen over energietransitieStandaardisatie brandstoffen voor snellere energietransitie

12-10-2016 Erik Büthker is business development manager bij PitPoint Clean Fuels. Het innovatiegedreven bedrijf investeert in de productie van onder meer groengas, opent hiervoor voortdurend nieuwe CNG-tankpunten en bouwt en exploiteert elektrische oplaadpunten.

Lees meer

Infographic: CO2-prijs

05-10-2016 Het huidige emissiehandelssysteem werkt niet, vinden verschillende organisaties en partijen. Een wereldwijd systeem voor CO2-beprijzing volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’ kan dat veranderen. Hoe werkt zo’n wereldwijde CO2-prijs en wat levert die op?

Lees meer

“Normalisatie en innovatie gaan hand in hand”

29-09-2016 Het is genoegzaam bekend: Nederland is bezig met de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Wat is daar zoal voor nodig?

Lees meer

Whitepaper: Samenwerken aan de energietransitie

28-09-2016 Normalisatie is een belangrijk instrument om de energietransitie te realiseren en waar mogelijk te versnellen. Om dit te verdiepen en tot een uitvoeringsplan te komen is er een normalisatieagenda ontwikkeld. Lees welke onderwerpen er op de agenda staan.

Lees meer

Whitepaper: 'Koolstofarme energievoorziening, met normen veilig, betrouwbaar & betaalbaar!'

27-09-2016 Het kabinet heeft in januari 2016 het ‘Energierapport – Transitie naar duurzaam’ gepresenteerd. Voor de transitie naar duurzaam zullen veel partijen met elkaar rond de tafel gaan zitten en afspraken maken. NEN ziet normalisatie en normen dan ook als heel belangrijke instrumenten om de energietransitie te realiseren en te versnellen.

Lees meer

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u van gedachten wisselen in een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op of vul uw gegevens in, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

(015) 2 690 435

energy@nen.nl