Biografie dr. Jeannette Hofman-Züter

Manager cluster Energie

Specificatie:

  • Materiaal- en nanotechnologie
  • Maatschappelijke Veiligheid
  • Gevaarlijke Stoffen
  • Energie
  • Biomaterialen
  • Duurzaamheid

Jeannette Hofman-Züter (1964) is manager van het cluster Energy bij NEN. Zij werkt sinds 2001 bij NEN, na werkzaam te zijn geweest in onderzoek en ontwikkeling, werving en selectie en consultancy. Zij heeft een doctorstitel in Materiaaltechnologie van de Universiteit Twente (1995) en is in 1989 als Mineraloog/Kristallograaf afgestudeerd aan de universiteit van München in Duitsland.

Jeannette is bij NEN als consultant in de drinkwatersector begonnen. In 2006 werd zij manager van het cluster Materiaaltechnologie met onderwerpen zoals nanotechnologie, metalen en verf en coatings. Naast materiaaltechnologie was het cluster betrokken bij normalisatie op het gebied van Maatschappelijke Veiligheid wat onder andere tot publicatie van een internationale norm op het gebied van Business Continuity onder verantwoordelijkheid van NEN heeft geleid.

Van 2009 tot 2012 was zij programmamanager van de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS), een groot project onder de paraplu van NEN dat als succesvolle start-up kan worden beschouwd. Naast haar functie bij het cluster Materiaaltechnologie was zij in 2012 voor één jaar ad interim manager van het cluster Bouwmaterialen.

Sinds september 2013 is zij manager van het cluster Energy bij NEN. In dit cluster komen nagenoeg alle energievraagstukken aan de orde. Bovendien spelen duurzaamheid en biomaterialen een grote rol. Naast normalisatie is het cluster betrokken bij projecten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling die normalisatie voor versnelde marktintroductie gebruiken en bij het opstellen van certificatie schema’s voor onder meer criteria voor duurzame biomassa (NTA 8080).

Eerder door u bekeken

Terug naar Sprekers van NEN

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of deze spreker inhuren?
Bel ons direct op

(015) 2 690 147 of
(015) 2 690 448

U kunt uw aanvraag ook mailen naar

evenementen@nen.nl