Evenement

Startbijeenkomst Internet of Things (IoT) and related technologies

Startbijeenkomst Internet of Things (IoT) and related technologies

  • 2 november 2017 - NEN Delft

NEN organiseert op donderdagochtend 2 november een startbijeenkomst over de oprichting van een normcommissie voor IoT (Internet of Things). Een toename van IoT-toepassingen zorgen voor oplossingen die dwars door sectoren en platformen heengaan. Cross-sectorale oplossingen vragen om interoperabiliteit en integratie tussen systemen en platformen die onafhankelijk van elkaar zijn ontwikkeld met gebruik van verschillende technologieën. Standaarden zijn daarom essentieel voor het bereiken van interoperabiliteit tussen diverse bestaande en opkomende technologieën.

Internationaal
De laatste twee jaar worden er steeds meer IoT-standaarden ontwikkeld. Deze standaarden worden niet alleen ontwikkeld bij internationale standaardisatie organisaties maar ook bij consortia en alliances. Een systeembrede end-to-end benadering is nodig om dit te bereiken. Daarvoor is bij ISO en IEC een systemen-integratie groep gestart als ISO/IEC JTC 1/SC41. Deze technische groep gaat leiding geven aan ISO, IEC, JTC1 en andere entiteiten op het gebied van standaardisatie van IoT en gerelateerde technologieën.

Het standaardisatiewerk van deze groep betreft o.a. thema’s zoals: Sensor networks, IoT architectuur, Interoperabiliteit, Wearables, Industrial IoT, IoT Trustworthiness en Real-time IoT.

Nationaal
Om de belangen van Nederlandse organisaties te vertegenwoordigen, start NEN met de oprichting van een normcommissie over IoT. Belanghebbenden kunnen meepraten en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van IoT standaarden door lid te worden van deze normcommissie.

Deelname kan bijdragen aan:

Bepaling van de Nederlandse IoT-standaardisatie agenda; Uitoefenen van invloed op de inhoud van mondiale IoT-standaarden in het belang van uw organisatie; Up-to-date blijven van de meest recente standaardisatie ontwikkelingen wereldwijd. Voor meer informatie over de ontwikkeling van internationale IoT-standaarden: www.nen.nl/iot.

Deelname en informatie
Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap van ‘Normcommissie IoT’ dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van NEN, e-mail kid@nen.nl.
Voor meer informatie over IoT of over het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Vlora Rexhepi, consultant Kennis & Informatiediensten, e-mail kid@nen.nl.

Voorlopig programma

09.00 Inloop en registratie
09.30 Welkom en opening NEN
Het belang van IoT standaardisatie vanuit diverse perspectieven: business (providers, gebruikers) en beleidsmatig
Marco van der Paal - Capgemini Netherlands
Pieter van der Werf - Oracle
Jean-Paul van Assche - Agentschap Telecom
Inleiding in de werkwijze van ISO/IEC en NEN
Werkprogramma voor internationale standaardisatie door ISO/IEC JTC1 SC41
Vlora Rexhepi – van der Pol - NEN
Strategische onderwerpen voor Nederland
Sensor Networks, Industrial IoT, IoT Security, IoT Trustworthiness, EdgeComputing
Waar wil deze commissie op inzetten? Peilen van interesse voor deelname in ISO/IEC JTC1 SC41
12.00 Sluiting

Deelnamekosten

Deelname aan de bijeenkomst is gratis.


Locatie

NEN
Vlinderweg 6
Delft
routebeschrijving

Eerder door u bekeken

Inschrijven

09.30 - 12.00 uur 0,-

Nu inschrijven

Inhoudelijke vragen?

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Vlora Rexhepi-van der Pol, consultant Kennis & Informatiediensten.

kid@nen.nl

015 2 690 153

Vragen over registratie

Heeft u een vraag over uw registratie, neem dan contact op met NEN evenementen, Dinie van Buuren.

evenementen@nen.nl

015 2 690 422