Evenement

Kick-off van Artificial Intelligence en Big Data

Kick-off van Artificial Intelligence en Big Data

Nieuwste ontwikkelingen over Europese en mondiale standaardisatie


  • 7 februari 2019 - NEN Delft
Programma (concept)
Introductie
Het belang van standaardisatie van Artificial Intelligence en Big Data
Het werkprogramma van ISO
Koffiepauze
De activiteiten van de NEN normcommissie Artificial Intelligence en Big Data
Belangen van Nederland en Europa
Afronding
Netwerkborrel

Wereldwijde standaardisatie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) gaan snel en daarmee ook de ideeën hierover en de toepassingen ervan. Om lijn te brengen in het doorvoeren, toetsen en aantonen van onder andere betrouwbaarheid, robuustheid, ethiek en juridische vraagstukken rondom AI-toepassingen en big data, is ISO recentelijk gestart met de wereldwijde standaardisatie.

Standaardisatie is een middel om te zorgen dat AI-toepassingen veilig en wenselijk zijn voor de mens, maatschappij en business. Door aan te kunnen tonen hoe bias wordt beperkt, ethische risico’s worden vermeden en AI-toepassingen hierop worden getoetst, vindt AI een betere weg naar de markt. Op dit moment wordt er gewerkt aan een gezamenlijke taal. Hierbij valt te denken aan het harmoniseren van verschillende terminologieën en frameworks die in omloop zijn.

Kick-off van Artificial Intelligence en Big Data

Op 7 februari 2019 vindt bij NEN in Delft een open bijeenkomst plaats over Artificial Intelligence en standaardisatie. De internationale ontwikkelingen bij SC 42 Artificial Intelligence en de normcommissie in Nederland komen hier aan bod. Deelname is vrijblijvend.

Om vanuit Nederland invloed uit te kunnen oefenen op de ISO-normen, wordt de normcommissie Artificial Intelligence opgericht. NEN nodigt bedrijven en organisaties die hier belang bij hebben uit voor deelname. Deelname aan de normcommissie brengt voordelen met zich mee, zoals deel uitmaken van het internationale standaardisatienetwerk rondom Artificial Intelligence en Big Data.

Meer informatie.

Internationaal

Belangrijke landen zoals de VS, China, Korea, Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische landen dragen al actief bij. De Europese Commissie volgt het onderwerp en in 2019 start een Focus Group om de Europese belangen in te brengen.

Normcommissie AI

De normcommissie houdt zich bezig met het vaststellen van de nationale normen voor Artificial Intelligence. De normcommissie neemt deel aan het internationale normalisatiewerk, dat plaatsvindt bij SC 42 Artificial Intelligence en het volgen van de Europese ontwikkelingen op dit gebied.

Deelnamekosten

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos, maar bij 'no-show' zijn wij gehouden reserverings- en administratiekosten in rekening te brengen.

Locatie

NEN, Vlinderweg 6. 2623 AX Delft

AFBEELDING LOCATIE

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Kick-off bijeenkomst 13.30-16.30 Delft 0.-

Nu inschrijven

Inhoudelijke vragen?

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Yvette Mulder, consultant NEN en secretaris van de normcommissie Artificial Intelligence (AI) en Big Data.

015 2 690 174

kid@nen.nl

Vragen over registratie

Heeft u een vraag over uw registratie, neem dan contact op met NEN Evenementen

Evenementen@nen.nl

015 2 690 422 of 2 690 294