Evenement

NEN-INK 'Excellent ondernemen in de 21-ste eeuw'

NEN-INK 'Excellent ondernemen in de 21-ste eeuw'

Ga in gesprek over excellent ondernemen!


  • 28 november 2019 - Beatrixgebouw - Utrecht
Programma
12.15 Inloop met broodje
13.00 Opening door de dagvoorzitters
Ruud Stassen en René Gouwens
13.10 Van INK naar INK Next en de samenwerking tussen NEN en INK
Ruud Stassen
13.30 KEYNOTE 1 The Big Picture. Over innovatie & algemene ontwikkelingen
Frans Nauta, Nauta
14.10 Koffiepauze
14.40 KEYNOTE 2: Hoe borg je innovatie in de organisatie?
Janne Vereijken, Springcompany
15.20 KEYNOTE 3 over verandermanagement gebaseerd op wetenschappelijk bewezen principes
Wouter ten Have, Ten Have
16.00 Ronde tafelconferentie NEN & INK, what’s Next? Dick Hortensius, Ruud Stassen en key-note sprekers, o.l.v. René Gouwens
René Gouwens
16.35 Borrel: vieren van samenwerking NEN-INK en INK 25 jaar!

Frans Nauta
The Big Picture: inspiratie voor innovatie
De toekomst is nu! Veel van wat we nieuwe technologie noemen is al enige tijd bekend. Interessant is de vraag welke toepassingsmogelijkheden we ontdekken. Welke kansen door deze technologieën ontstaan. Welke veranderingen zij in gang zetten. Frans presenteert een breed scala aan voorbeelden hoe techniek werk en samenleving kan veranderen. Hij heeft als geen ander zicht op de kansen en wakkert onze verbeeldingskracht aan.

Frans Nauta was onder andere de founder van de Stichting Nederland Kennisland en secretaris van het Innovatieplatform van de Nederlandse minister-president. Hij is founder van ClimateLaunchpad, visiting scholar aan de Haas School of Business UC Berkeley in Californië en als fellow verbonden aan het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht. Hij publiceerde twee boeken: ‘Het Innovatieplatform; Innoveren in het Centrum van de Macht’ (2008) en ‘Agents of Change; Strategy and Tactics for Social Innovation’ (2012).

Janne Vereijken

Innovatie leiden en begeleiden
‘In het bedrijfsleven wordt innovatie steeds meer als een must gezien. Maar voor veel organisaties is het lastig om hier handen en voeten aan te geven. Hoe organiseer jen stimuleer je innovatie? Hoe creëer je de juiste randvoorwaarden en cultuur?’
Aan de hand van een overzichtelijke visual geeft zij sprekende praktijkvoorbeelden op het gebied van innovatie en organisatieverandering. Zij belicht de praktische kant. Geen hocus pocus en uiteenzetting van doemscenario’s op een duizelingwekkende trend watching manier. Maar een energieke keynote die u handreikingen geeft om uw eigen rol te nemen.
Janne Vereijken is oprichter en eigenaar van Spring Company. Ze heeft jarenlange ervaring in het boosten van de innovatiekracht van organisaties. Dat is niet onopgemerkt gebleven: ze is uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2018. Ze maakte indruk op de jury door haar lef, doorzettingsvermogen en het op zo’n jonge leeftijd neerzetten van een bedrijf met expertstatus.

Wouter ten Have

Verandermanagement Veranderd
Bij het veranderen van organisaties en gedrag laten managers en adviseurs zich vaak leiden door populaire managementideeën en niet-getoetste aannames. Regelmatig ontbreekt een goede onderbouwing, of is er wetenschappelijke kennis die in een andere richting wijst. In Verandermanagement veranderd worden deze aannames kritisch getoetst aan de hand van beschikbare wetenschappelijke kennis. Sommige blijven overeind, andere sneuvelen. Onmisbare inzichten bij het kiezen van een veranderaanpak.

Wouter ten Have is organisatieadviseur en hoogleraar Organisatieverandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is sinds 2004 managing partner van TEN HAVE Change Management. Zijn adviespraktijk richt zich op strategie, organisatieverandering en ontwikkeling van managers. Hij is tevens (co)auteur van o.a.: Key Management Models, Het boek Verandering, Het Veranderboek, Weg van verandering, Veranderkracht, Change Competence, Reconsidering Change Management en Waardevol organiseren en veranderen.

In de kwaliteitswereld rommelt het…..in positieve zin. In tal van organisaties wordt gekeken naar nieuwe aanpakken voor organisatieontwikkeling. Vanuit het besef dat de wereld onder andere door digitalisering en netwerksamenwerking drastisch verandert.

Deze veranderingen heeft de European Foundation for Quality Management vervat in een nieuw model (EFQM Model 2020). Dit model is tot stand gekomen op basis van 1.200 surveys, 60 interviews met topmanagers, en ruim 20 tests in organisaties. Op 28 november presenteren we het nieuwe EFQM Model als belangrijke inspiratiebron.

Om te komen tot excellent ondernemen in de 21e eeuw is er echter meer nodig dan een nieuw model. Onder de noemer INK Next startte het INK-netwerk al met om een ontwikkelrichting naar excellent ondernemen te schetsen. INK Next is tevens de drager geworden van de samenwerking tussen INK en NEN. We presenteren het traject van co-creatie INK Next dat we samen met de netwerken van beide organisaties in 2020 willen inzetten om tot kaders, een platform en aanpakken voor excellent ondernemen in de 21e eeuw te komen.

Op 28 november dagen drie thought leaders ons alvast uit om een start te maken met nadenken over dat excellent ondernemen. Innovatie, leiderschap en veranderkracht staan centraal. Hun bijdrage wordt hieronder nader toegelicht.

In het afrondende rondetafelgesprek verkennen we met u welke andere thema’s en beelden er boven komen als we denken aan excellent ondernemen in de 21e eeuw. En uiteraard dagen we u uit en roepen we u op om in 2020 mee te doen aan INK Next.

Tenslotte heffen we het glas op de samenwerking INK en NEN en op het 25 jarig bestaan van het INK. Samen op naar INK Next!

Deelnamekosten

Deelname aan de bijeenkomst is € 245,-
Tot 2 weken voor aanvang kunt u zich kosteloos kunnen afmelden. Hierna bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd.

Locatie

Beatrixgebrouw
Jaarbeursplein 1
3521 AL Utrecht

AFBEELDING LOCATIE

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Symposium 12.15 - 16.30 uur -Utrecht 245,-

Nu inschrijven

Innovatie, leiderschap en verandermanagement

Inhoudelijke vragen?

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Leanne Valom, consultant NEN Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl

Vragen over registratie

Heeft u een vraag over uw registratie, neem dan contact op met NEN Evenementen

Evenementen@nen.nl

015 2 690 294