Evenement

SCL Veiligheidsdag

SCL Veiligheidsdag

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Meer informatie over dit onderwerp. https://www.nen.nl/NEN-Shop/Vakgebieden/Arbeid-Veiligheid/Veiligheidsladder.htm


  • 3 juli 2019 - De Bilt
Programma
09:15 Ontvangst + informatiemarkt
09:45 Opening
10:00 Heeft de VHL toegevoegde waarde t.o.v. andere systemen?
Filip Janssens, Samurai at Work
10:45 Pauze
11:00 Op weg naar een veilige cultuur bij Sweco, de Veiligheidsladder als breekijzer.
Hanneke Jansen, SWECO
11.45 Lunch + informatiemarkt
12.45 Workshopsessie 1
13.45 Workshopsessie 2
14.45 Pauze + informatiemarkt
15.15 Workshopsessie 3
16:15 Centrale terugkoppeling
16.30-17.00 Borrel

Informatiemarkt

Tijdens de SCL Veiligheidsdag wordt een informatiemarkt georganiseerd. Ladder Certificerende instellingen, erkende kennispartners en het team van de Veiligheidsladder van NEN staan hier voor jeklaar om met je in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. De markt biedt ook gelegenheid om contacten te leggen met andere organisaties en te netwerken.

Workshop 1: Informatie over de interpretatie van trede 4/5

Vanaf 1 juli 2019 is certificatie op trede 5 mogelijk. Hoe ziet een ‘niveau 5 organisatie’ er uit? Tijdens deze praktische workshop worden handvatten gegeven over hoe je kunt werken aan gedrag dat hoort bij trede 4/5 en welke tools je hierbij kunt gebruiken.
Deze workshop wordt gegeven door Apollo 13, erkend kennispartner van de SCL. Apollo 13 heeft ruime ervaring met het begeleiden van organisaties naar een hoger niveau op het gebied van houding, gedrag en cultuur.

Workshop 2: Het verbeteren van de veiligheidscultuur samen met (sub)contractors

TenneT heeft als speerpunt om de samenwerking voor het verbeteren van de veiligheidsprestaties in overleg met ketenpartners verder te bespreken en in te richten, mede door het toepassen van de Veiligheidsladder. In deze workshop gaan we inventariseren hoe we vorm gaan geven aan (nieuwe) initiatieven voor deze samenwerking.
Deze workshop wordt verzorgd door TenneT.

Workshop 3: Certificatie op de VHL, wat komt hier bij kijken?

Een ervaren auditor deelt in een gepassioneerd verhaal zijn praktijkervaringen met certificatie op de Veiligheidsladder en waar organisaties rekening mee moeten houden.
Deze workshop wordt verzorgd door Aboma Certificering BV, één van de certificerende instellingen die aangesloten is bij NEN om op de SCL te toetsen.

Workshop 4: Hoe maak ik de stap van trede 3 naar trede 4?

De stap van trede 3 naar trede 4 op de Veiligheidsladder is in de praktijk het moeilijkst.
Om deze stap succesvol te kunnen maken is leiderschap in veiligheid nodig. In deze workshop bespreken we hoe dit leiderschap op trede 4 er uit ziet. Daarnaast bekijken we hoe we onze managers en leidinggevenden in de juiste richting kunnen bewegen.
Deze workshop wordt gegeven door D&F Consulting b.v, erkend kennispartner van de SCL.

Informatiemarkt

Tijdens de SCL Veiligheidsdag wordt een informatiemarkt georganiseerd. Ladder Certificerende instellingen, erkende kennispartners en het team van de Veiligheidsladder van NEN staan hier voor je klaar om met je in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. De markt biedt ook gelegenheid om contacten te leggen met andere organisaties en te netwerken.

Op 3 juli organiseert NEN de SCL Veiligheidsdag, want bewust veilig werken is van levensbelang. De Veiligheidsladder is een instrument om te meten wat de houding en gedrag van de medewerkers én de cultuur van de organisatie ten aanzien van veiligheid zijn.

Vragen die deze dag onder andere worden beantwoord zijn: Waarom moet mijn organisatie aan de slag met de Veiligheidsladder? Wat is het verschil en de meerwaarde ten opzichte van andere systemen zoals ISO 45001? Welke stappen moet ik nemen om gecertificeerd te worden, hoe pak ik dit praktisch aan en wat is de doorlooptijd? Wat kost het en wat levert het op?

De gehele dag is er een informatiemarkt waar u meer informatie kunt vinden. Op de informatiemarkt staan Ladder Certificerende instellingen, erkende kennispartners en het team van de Veiligheidsladder van NEN. Iedereen staat klaar om met u in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

Doelgroep

Door middel van certificatie maakt u voor, onder andere opdrachtgevers, aantoonbaar hoe bewust uw organisatie omgaat met veiligheid. Bent u verantwoordelijk voor iedereen in uw organisatie op het gebied van veiligheid? Meld u zich dan aan voor 3 juli.

Locatie

SWECO
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt

AFBEELDING LOCATIE

Deelnamekosten

Deelname aan de bijeenkomst is € 150,-
Tot 2 weken voor aanvang kunt u zich kosteloos kunnen afmelden. Hierna bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd.

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Informatiebijeenkomst SCL Veiligheidsdag 09:15 - 17:00 SWECO, De Bilt 150,-

Inhoudelijke vragen?

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Kaat van der Haar, consultant NEN Zorg & Welzijn

015 2 690 318

info@veiligheidsladder.org

Vragen over registratie

Heeft u een vraag over uw registratie, neem dan contact op met NEN Evenementen

Evenementen@nen.nl

015 2 690 294