Evenement

Vertrouwen op gezondheidsapps

Vertrouwen op gezondheidsapps

  • 24 januari 2019 - NEN, Delft
Programma
12.30 Ontvangst en registratie
13.00 Start programma
16.00 Afsluiting

Op de bijeenkomst wordt u door verschillende internationale sprekers bijgepraat over een initiatief om tot een internationale afspraak te komen over eisen die aan medische en gezondheids-apps kunnen worden gesteld.

Sprekers zijn onder meer:
• De Leidse hoogleraar Niels Chavannes, die namens het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL) een presentatie geeft over de inspanningen van het NeLL om in samenwerking met de GGD gezondheidsapps te toetsen op o.a. betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en wetenschappelijke onderbouwing.

• De Britse Charles McCay gaat in op de actuele Europese en internationale ontwikkelingen en de totstandkoming van de ‘medical appstore’ van de Britse National Healthservice.

Er komen elk jaar duizenden apps bij die ‘iets doen’ met gezondheid of welzijn. Van apps die helpen met stoppen met roken tot apps die claimen een diagnose te kunnen stellen bij heel serieuze aandoeningen. Via de verschillende appstores zijn ze ook zonder enige medische kennis te downloaden en te gebruiken. Maar hoe weet je nou welke apps betrouwbaar zijn?

Een flink aantal partijen in binnen- en buitenland werkt aan dit probleem, maar deze initiatieven zijn vaak niet op elkaar afgestemd. Op donderdag 24 januari, tijdens de E-health week, organiseert NEN een informatiebijeenkomst, waarin een flinke stap wordt gezet om de resultaten en inspanningen van een aantal van deze initiatieven bij elkaar te brengen. Het doel is een heldere standaard, die een wezenlijke bijdrage levert aan veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke apps in de gezondheidszorg.

Wat kunt u verwachten?

Op de bijeenkomst wordt u door verschillende internationale sprekers bijgepraat over waar, door wie en op welke manier aan kwaliteitscriteria voor ‘gezondheids-apps’ wordt gewerkt. Aan het einde van de bijeenkomst krijgt u de mogelijkheid om deel te nemen aan een nationale werkgroep die Nederland vertegenwoordigt bij de totstandkoming van de Europese standaard.

Doelgroep

* Voor alle patiënten, cliënten en zorgconsumenten, die zich afvragen welke mobiele apps doen wat ze belovoen en goed op hun gegevens passen.
* Voor alle zorgprofessionals, die zich afvragen welke mobiele apps ze verantwoord kunnen aanbevelen en inzetten bij het verlenen van zorg.
* Voor alle app-ontwikkelaars en app-store beheerders, die bezig zijn met de ontwikkeling of de distributie van medische of gezondheids-apps.
* En voor iedereen die een wezenlijke bijdrage wil leveren aan veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke apps in de gezondheidszorg of dat op dit moment al doet.

Locatie

NEN
Vlinderweg 6
2623 AX Delft

Deelnamekosten

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos, maar bij 'no-show' zijn wij gehouden reserverings- en administratiekosten in rekening te brengen.

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Informatiebijeenkomst 13.00-16.00 Delft 0,-

Nu inschrijven

Inhoudelijke vragen?

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Kars Jansen, consultant NEN Zorg en Welzijn

015 2 690 318

zw@nen.nl

Vragen over registratie

Heeft u een vraag over uw registratie, neem dan contact op met NEN Evenementen

Evenementen@nen.nl

015 2 690 422 of 2 690 294