Wissel informatie uit

Op 3 september 2020 organiseert NEN het tweede deel van een tweedelige workshop over 'Semantische gegevensmodellering'. Hierin leert u hoe NTA 8035 kan worden geïmplementeerd. Deze workshop wordt georganiseerd naar aanleiding van nieuwe afspraken rond semantische gegevensmodellering, namelijk NTA 8035. Voor deze workshop hebben we vooraf een informatiepakket samengesteld.

We raden met klem aan om voorafgaand aan de workshop in ieder geval alvast 'TopBraid Composer Free edition' (van TopQuadrant) en de 'Workshopbestanden' te downloaden en de TopBraid Composer software alvast te installeren. Zo kunt u tijdens de workshop gemakkelijk zelf meedoen.Links en downloads
TopBraid Composer Free edition We raden met klem aan om voorafgaand aan de workshop 'TopBraid Composer Free Edition 6.0.1' te downloaden en te installeren. Volg de link, scroll door naar 'Free Edition' en kies de download die past bij uw besturingssysteem. Na invullen van uw emailadres, ontvangt u een downloadlink.
Workshopbestanden Zip-file met de volgende bestanden:
- NTA 8035 basicsemantics-owl.ttl - Importbestand (voor implementatie van NTA 8035) dat gebruikt wordt tijdens de workshop.
- Eindresultaat workshop 1.ttl - Voorbeeldbestand van het eindresultaat van deze workshop.
- Presentatie workshop #1- Met de presentatie van workshop #1, kunt u nalopen wat in deel 1 van de workshop is behandeld.
- Presentatie workshop #2 - De presentatie bij de workshop is handig om alvast bij de hand te hebben tijdens de workshop, dan kunt u gemakkelijk eerdere instructies terugkijken.
Persbericht NTA 8035 Persbericht over NTA 8035 - 'Bouwsector maakt afspraken over vastlegging informatie van assets'
Webinar NTA 8035 Bekijk het webinar en de presentaties over NTA 8035 (1 juli 2020) ter ere van de officiële lancering van NTA 8035 over Semantische gegevensmodellering.
Workshop #1: Bouw van een object type bibliotheek (OTL) Bekijk het eerste deel van de workshop (9 juli 2020).
Download NTA 8035-2020 nl Download kosteloos NTA 8035-2020 nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sanne Jansweijer, Consultant NEN ICT standaardisatie.

015 2 690 499

kid@nen.nl