Commissie

Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM)

400 223

Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM)
De normcommissie zorgt voor de Nederlandse inbreng bij de ontwikkeling en, indien aan de orde, herziening van ISO en EN normen op het gebied van Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM). Daarnaast heeft de normcommissie de belangrijkste normen voor BCM, ISO 22301 en 22313 vertaald naar het Nederlands.

In NEN-EN-ISO 22301 zijn de eisen aan een Business Continuity Management Systeem beschreven. NEN-EN-ISO 22313 geeft richtlijnen voor de implementatie van BCM. De Nederlandse normcommissie heeft aan de ontwikkeling van beide normen bijgedragen en heeft beide ook vertaald naar het Nederlands. Andere ISO-normen waarvoor de normcommissie input levert gaan over o.a. resilience (weerbaarheid en veerkracht), bedrijfsimpactanalyse en supply chain continuity. Daarnaast levert de normcommissie inbreng in de Europese commissie CEN/TC 391 voor wat betreft het onderwerp Crisis Management.

Normcommissie Business Continuity Management en Crisis Management zoekt leden

De normcommissie BCM en CM zoekt nieuwe leden ter uitbreiding van het bestaande team. De commissie levert input voor de internationale en Europese normontwikkeling op het gebied van BCM en CM binnen ISO respectievelijk CEN. Ook ontwikkelt zij nationale normen en programma’s ter aanvulling en bevordering van de toepassing hiervan in Nederland.

Meedoen aan normontwikkeling betekent dat u bij de top uit uw sector aan tafel zit. U investeert in kennis, kunde en kansen voor uw organisatie. U werkt actief mee aan kennisuitbreiding en maakt daarmee de weg vrij voor innovatie in uw vakgebied. Door deelname bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor kunt u vroegtijdig inspelen op komende veranderingen en blijft u koploper in uw vakgebied. Daarnaast legt u makkelijk nieuwe contacten met branchegenoten in binnen- en buitenland waarmee u uw voordeel kunt doen. De tijdsinvestering is ongeveer vier dagen per jaar.

In deze notitie Normcommissie ‘Business Continuity Management’ (BCM) zoekt leden vindt u meer informatie.

Versterking van de normcommissie

Om een effectieve en breed gedragen Nederlandse inbreng bij de herziening van ISO 22301 en ISO 22313 (de richtlijn voor de toepassing van ISO 22301)te kunnen leveren, zoekt de normcommissie naar nieuwe leden en naar organisaties die de normontwikkeling op een andere manier willen steunen. Op nenCrowd.nl
nl zijn de verschillende mogelijkheden van participatie weergegeven en kunnen geïnteresseerden intekenen op het project. Voorbeelden van deelname zijn:
Volger
Stakeholderplatform lid
Normcommissielid

Op deze manier probeert de commissie dit najaar een vliegende start te maken met de Nederlandse inbreng bij de herziening van deze belangrijke normen.
NENCrowd is het crowdsourcing platform van NEN voor het werven van deelnemers en financiële bijdragen voor de normcommissie.

Meer informatie

Voor informatie over het project BCM & CM kijkt u op NENCrowd of neemt u contact op met Dick Hortensius, telefoon 015 2 690 115 of e-mail mm@nen.nl.

Commissieplan

Hier vindt u het commissieplan.

Programma

De normcommissie oefent invloed uit op het werk van de internationale werkgroep:

ISO/TC 292 WG 2 Continuity and Resilience

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem dan contact op met Dick Hortensius.

Dick.hortensius@nen.nl

(015) 2 690 115

NEN-ISO 22301: De norm voor een solide BCMS

In oktober j.l. is de speciale bijlage ‘Bedrijfscontinuïteit’ meegestuurd via opinieblad Elsevier. In deze editie kwam Gert Kogenhop, voorzitter van de BCM normcommissie bij NEN aan het woord over Business Continuity Management. In dit artikel leest u meer over het belang van BCM, de internationale norm NEN-ISO 22301 en de voordelen van deze norm.

Download hier het volledige artikel.