NEN Connect

Klantervaring

Technische dienstverlener kiest voor NEN Connect

De Alewijnse Groep is gespecialiseerd in de maritieme sector, de industrie en de utiliteitsbouw. De vestiging in Zwolle houdt zich vooral bezig met besturingsinstallaties voor sluizen en bruggen. Jan Talens adviseert bij de ontwerpen van de installaties. Daarnaast is hij normbeheerder. ‘In mijn werk gebruik ik de normen ter ondersteuning van mijn advies.

Op kantoor hadden we een kast met normen. Als twee collega’s dezelfde norm tegelijkertijd nodig hadden, greep er een mis. Met NEN Connect kan iedereen er altijd bij.

Jan Talens Adviseur en normbeheerder bij Alewijnse Groep

Gebruik van normen

"Sluizen en bruggen zijn machines. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij overheden en dat roept nogal eens vragen op. Het aandragen van de normen is dan de geëigende manier om te laten zien wat dat inhoudt voor de beheerder. Daarnaast gebruiken wij de normen bij het ontwerpen van de installaties."

Voor iedereen toegankelijk

"Iedere werknemer in Zwolle heeft toegang tot NEN Connect. Ook mijn collega’s van technisch beheer die dagelijks langs de weg zitten. Dat is een groot voordeel. Zij onderhouden diverse installaties. Op locatie kunnen ze via een mobiele verbinding bekijken of dat wat een klant vraagt, volgens de norm mogelijk is.’ De toegankelijkheid van normen voor kantoormedewerkers is met NEN Connect ook toegenomen. ‘Op kantoor hadden we een kast met normen. Als twee collega’s dezelfde norm tegelijkertijd nodig hadden, greep er een mis. Met NEN Connect kan iedereen er altijd bij."

Op kantoor hadden we een kast met normen. Als twee collega’s dezelfde norm tegelijkertijd nodig hadden, greep er een mis. Met NEN Connect kan iedereen er altijd bij.

Jan Talens Adviseur en normbeheerder bij Alewijnse Groep

Minder administratie

Het administratieve werk dat het bestellen en de facturen van normen met zich meebrengt is voor Alewijnse Zwolle aanmerkelijk verminderd. "Sinds wij met NEN Connect werken besteden we minder tijd aan het normbeheer. Het papierwerk dat een bestelling en een factuur van een norm opleverde is minder. Geen factuur per bestelling, maar één factuur per jaar. Het aanvragen van nieuwe normen is verwerkt in het jaarlijkse bedrag dat we betalen. Binnen onze collectiegrootte kunnen we normen bijbestellen. Het bestellen en toevoegen van een norm is zo gedaan. Twee keer per jaar de lijst met normen doorlopen op actualiteit is ook niet meer nodig. In theorie kon het gebeuren dat normen werden vernieuwd net nadat wij onze lijst hadden gecontroleerd. Dat merk je dan pas een half jaar later bij de volgende controle. Met NEN Connect hebben we altijd de nieuwste normen."

Meer klantervaringen...

Contact NEN Klantenservice

Voor meer informatie over
NEN Connect, vrijblijvend persoonlijk advies of een demonstratie kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice.
Wij helpen u graag verder.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Contact NEN Connect

Voor meer informatie over NEN Connect of persoonlijk advies kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice. U kunt ook direct een vrijblijvend offerte aanvragen.
Wij helpen u graag verder.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Workshop NEN Connect

Wilt u precies weten hoe NEN Connect werkt? Kom dan naar één van de NEN Connect workshops in Delft.

De workshop NEN Connect vindt plaats op
donderdag 18 april 2019.

Bekijk programma en aanmelden