NEN Connect

Klantervaring

Woningcorporatie kiest voor NEN Connect

De vele bouwdelen in een bestek die verwijzen naar verschillende normen, kun je niet allemaal uit je hoofd weten. Maar je moet ze wel kunnen vinden. Daarom is NEN Connect zo handig. Wij willen de materialisatielijsten van onze bestekken zo gaan maken dat je via de linkjes zo doorklikt naar de bijbehorende normen", aldus Frits van Ooteghem, senior adviseur bouw bij woningcorporatie Woonstede in Ede.

De compleetheid is een voordeel van NEN Connect.

Frits van Ooteghem Senior adviseur bij woningcorporatie Woonstede in Ede

Woonstede beheert ruim 10.000 woningen in en rond Ede. Een woningcorporatie werkt voornamelijk met bestekken voor onderhoud en nieuwbouw, het juridische stuk waar een bouwwerk aan moet voldoen. Wat in een bestek staat gaat juridisch gezien vóór de bouwtekeningen.

Compleet overzicht

Als kenner van bestekken en normen houdt Frits van Ooteghem zich bij Woonstede onder meer bezig met het digitaal samenbrengen van deze twee zaken. "We doen heel veel digitaal. Papier gebruiken we steeds minder. De kast met papieren normen hebben we nog wel, maar het lastige daarvan was dat de norm die je nodig had niet altijd aanwezig was. Omdat die bij een collega in de bureaula kon liggen. Daarnaast is het actueel houden van papieren normen lastig. De digitale wereld vind ik een verrijking van het leven. Het verkleint de wereld. NEN Connect doet dat ook. Voorheen was niet altijd duidelijk wat we aan normen in huis hadden. Met NEN Connect kunnen we bekijken welke normen nu gelden en welke normen er voorheen van kracht waren. Woonstede heeft namelijk ook te maken met afspraken die op basis van eerdere normen zijn gemaakt. De compleetheid is een voordeel van NEN Connect."

De vele bouwdelen in een bestek die verwijzen naar verschillende normen, kun je niet allemaal uit je hoofd weten. Maar je moet ze wel kunnen vinden. Daarom is NEN Connect zo handig. Wij willen de materialisatielijsten van onze bestekken zo gaan maken dat je via de linkjes zo doorklikt naar de bijbehorende normen.

Frits van Ooteghem Senior adviseur bij woningcorporatie Woonstede in Ede

Snel toegankelijk

De projectleiders en de opzichters die samen zorgen voor de uitvoering van het onderhoud en de nieuwbouw, zijn tevens de gebruikers van de normen. "Met goede tekeningen, bestek en toezicht schep je de voorwaarde voor goede gebouwen. Je moet energie steken in het begin van het proces. NEN Connect is daar een goed hulpmiddel bij. Een opzichter kan niet alle normen en de wijzigingen daarop bijhouden. Maar hij moet wel weten hoe hij er snel bij kan komen. Met NEN Connect zijn de normen makkelijk toegankelijk. Iedereen bij Woonstede kan met behulp van een zogenaamde ‘token’ op ons intranet inloggen, en op die manier bijvoorbeeld vanuit een bouwkeet de NEN-normen raadplegen. De digitalisering door NEN Connect is een belangrijke verbetering ten opzichte van het werken met papieren normen. Onze normen zijn zodoende altijd up-to-date."

Meer klantervaringen...

Contact NEN Klantenservice

Voor meer informatie over
NEN Connect, vrijblijvend persoonlijk advies of een demonstratie kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice.
Wij helpen u graag verder.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Contact NEN Connect

Voor meer informatie over NEN Connect of persoonlijk advies kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice. U kunt ook direct een vrijblijvend offerte aanvragen.
Wij helpen u graag verder.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Workshop NEN Connect

Wilt u precies weten hoe NEN Connect werkt? Kom dan naar één van de NEN Connect workshops in Delft.

De workshop NEN Connect vindt plaats op
donderdag 18 april 2019.

Bekijk programma en aanmelden