NEN Connect

NEN Connect pakket - Veilige zwembaden

De Nederlandse overheid heeft regels opgesteld voor o.a. hygiëne en veiligheid in zwembaden. De overheid verwijst naar de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz) en naar het Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Bhvbz). De normen gelden ook als de nieuwe Omgevingswet, waaronder zwembaden zullen vallen, van kracht wordt.

De regels voor hygiëne hebben onder meer betrekking op de kwaliteit van het water en de aantallen douches en toiletten in een zwembad. Bij veiligheid gaat het over het toezicht door badmeesters, maar ook over bijvoorbeeld de stroefheid van de vloeren en de helling van badbodems. Voor deze onderwerpen zijn op Europees- en nationaal niveau normen opgesteld. Toezichthouders maken gebruik van de normen om veiligheid en hygiëne vast te stellen.

Ook in het kader van de nieuwe Omgevingswet zijn deze normen van toepassing. Waar wetgeving op dit moment nog veel maatregelen en voorschriften benoemt, zal de nieuwe Omgevingswet bestaan uit doelvoorschriften. De bestaande Europese normen geven de invulling aan deze doelvoorschriften.

Met NEN Connect heeft u online toegang tot uw normencollectie. De normen in NEN Connect zijn altijd actueel en de vervallen versies blijven beschikbaar. Op dit moment worden twee normdelen herzien: NEN-EN 13451 deel 1 (Veiligheidseisen voor zwembaduitrusting) en NEN-EN 13451 deel 3 (Veiligheidseisen voor watertoevoer en -afvoer). In NEN Connect behoudt u de oude versie, maar krijgt u ook als eerste toegang tot de nieuwe ontwerpnormen en daarna de nieuwe publicaties.

NEN-EN- 13451-8:2001 is vervangen door NEN-EN 13451-3:2011+A3:2016!

Mist u normen in dit pakket?
Geen enkel probleem. U kunt ook kiezen voor een collectie op maat: vraag een vrijblijvende offerte aan (Binnen 5 werkdagen in uw mailbox) of neem direct telefonisch contact opnemen met NEN Klantenservice (015) 2 690 391.

Voordelen op een rij

 • Altijd de actuele normen inclusief aanvullingen en correcties volledig toegankelijk
 • Vervallen normen blijven beschikbaar
 • Automatisch bericht bij een herziening en direct online toegang tot de herziende norm
 • Printen van (delen van) normen mogelijk

Additioneel

 • Specifieke normen en eigen documenten kunnen worden toevoegen aan abonnement
 • Attendering op andere normen mogelijk

Stelt u zich eens voor ...

In Nederland zijn in elke stad, dorp en recreatiegebied openbare zwembaden Deze zwembaden moeten veilig zijn voor iedereen van klein tot groot. Op Europees gebied zijn er normen voor de veiligheid in zwembaden, om ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen.

Gelukkig heeft u al uw normen in één druk op de knop voor u, want ze zijn online beschikbaar. Dat maakt het zo eenvoudig, want uw collega’s kunnen er ook altijd bij. Bovendien zijn alle normen gemakkelijk te printen.Met de goede zoekfunctie en previews, normsamenvattingen vindt u direct de juiste norm, wat u een hoop tijd bespaart. Van de norm die u zoekt is een nieuwe versie verschenen. Dat wist u al via de handige attenderingsmail. Uiteraard staat de nieuwe norm al klaar om als pdf te downloaden. U heeft de garantie van een collectie met altijd actuele normen. Zo bent u eenvoudig up-to-date. Alle oudere/vervallen normversies zijn ook nog in te zien.
Wat een gemak!

... Het gemak van NEN Connect: hét online normbeheerprogramma.

Voordelen NEN Connect abonnement
De belangrijkste voordelen van NEN Connect op een rij:

 • Zekerheid:
  Altijd de actuele en vervallen versies van de normen in huis, ook normontwerpen, normen gegarandeerd up-to-date
 • Gemak:
  Overal toegankelijk, eenvoudig in gebruik, automatische update of een melding bij wijzigingen, één factuur per jaar, met meerdere collega’s te gebruiken, maakt het beheren van normen simpel
 • Continuïteit:
  Vervallen normversies blijven beschikbaar, direct een norm toevoegen wanneer u deze nodig heeft
 • Controle:
  Precies op de hoogte welke normen beschikbaar zijn, voorkom dubbele aankopen, beheerder en gebruikersrollen, mogelijkheid om normen van commentaar te voorzien
 • Flexibiliteit:
  norm(delen) printbaar, als pdf op laptop, tablet etc., eenvoudig abonnement uit te breiden met eigen documenten of andere normen, alleen een attendering op normen is ook mogelijk, 10% van maatwerkcollectie kan jaarlijks geruild worden

» Lees meer over NEN Connect

Wilt u precies weten hoe NEN Connect werkt?
Bent u geïnteresseerd in NEN Connect? Wij demonstreren NEN Connect graag bij u op locatie. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een demonstratie is gratis en geheel vrijblijvend.

U kunt ook naar de gratis NEN Connect workshop komen of de demonstratievideo’s bekijken.

Keuze uit meer dan 50 pakketten op 14 gebieden
» Bekijk alle NEN Connect pakketten per (vak)gebied

NEN Connect Linkedin-groep
Ideeën delen en discussiëren over het beheren en het gebruik van normen?
» Word lid van NEN Connect Linkedin-groep

Contact NEN Connect

Voor meer informatie over NEN Connect of persoonlijk advies kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice. U kunt ook direct een vrijblijvend offerte aanvragen.
Wij helpen u graag verder.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Workshop NEN Connect

Wilt u precies weten hoe NEN Connect werkt? Kom dan naar één van de NEN Connect workshops in Delft.

De workshop NEN Connect vindt plaats op
donderdag 18 april 2019.

Bekijk programma en aanmelden