NEN Connect

NEN Connect Koelsystemen en warmtepompen

NEN Connect Koelsystemen en warmtepompen

Deze normenserie bestaat uit vier normen en specifeert onder andere de eisen van ontwerp van Koelsystemen en Warmtepompen tot en met afvoer van alle typen koudemiddelen.

 

Dit pakket bevat circa 4 normen / publicaties:
 • NEN-EN 378-1 - Koelsystemen en warmtepompen - Veiligheids- en milieu-eisen - Deel 1: Basiseisen, definities, classificatie en selectiecriteria
 • NEN-EN 378-2 - Koelsystemen en warmtepompen - Veiligheids- en milieu-eisen - Deel 2: Ontwerp, constructie, beproeven, merken en documentatie
 • NEN-EN 378-3 - Koelsystemen en warmtepompen - Veiligheids- en milieu-eisen - Deel 3: Installatieplaats en persoonlijke bescherming
 • NEN-EN 378-4 - Koelsystemen en warmtepompen - Veiligheids- en milieu-eisen - Deel 4: Bediening, onderhoud, reparatie en terugwinning

 

NEN Connect Koelsystemen en warmtepompen specifeert onder andere de eisen van ontwerp van Koelsystemen en warmtepompen tot en met afvoer van alle typen koudemiddelen.

U kunt deze normen online beschikbaar hebben, waardoor ze altijd actueel zijn. Wel zo handig! Uiteraard kunt u ze ook gemakkelijk printen. Daarnaast vindt u met de handige zoekmachine, normsamenvattingen en previews direct de juiste koelsystemen en warmtepompen normen. Dit en nog veel meer is het gemak van NEN Connect online.

Voor wie?
De EN 378-serie is continu aan wijzigingen onderhevig, immers de technische ontwikkelingen staan niet stil. Ook hebben natuurlijke koudemiddelen hun invloed op deze norm en moeten duurzaamheidsaspecten worden meegenomen.

Bent u verantwoordelijk voor koelsystemen of warmtepompen? Of geeft u advies op allerlei verschillende vlakken van koelsystemen of warmtepompen? Dan is het belangrijk dat u beschikt over alle actuele koelsystemen en warmtepompen normen. Met NEN Connect Koelsystemen en warmtepompen heeft u gegarandeerd de laatste versie in huis!

Klanten over NEN Connect
“NEN Connect is erg gebruiksvriendelijk: het enige wat je eigenlijk moet doen, is inloggen. Met NEN Connect beschik je altijd over de meest actuele normen. Dat is prettig, want je wil niet dat er dingen mislopen"
Erwin van de Sande
Verantwoordelijke voor Quality, Engineering and Certification

» Meer klantervaringen

Mist u normen in dit pakket?
Geen enkel probleem. U kunt ook kiezen voor een collectie op maat: vraag een vrijblijvende offerte aan (Binnen 5 werkdagen in uw mailbox) of neem direct telefonisch contact opnemen met NEN Klantenservice (015) 2 690 391.

Voordelen NEN Connect koelsystemen en warmtepompen op een rij

 • Altijd de actuele normen inclusief aanvullingen en correcties volledig toegankelijk
 • Automatisch bericht bij een herziening en direct online toegang tot de herziende norm
 • Met meerdere collega’s te gebruiken
 • Printen van (delen van) normen mogelijk
 • Profiteer van de voordelen van NEN Connect tegen een voordelige prijs
 • Slechts één keer per jaar een factuur

Additioneel

 • Specifieke normen en eigen documenten kunnen worden toevoegen aan abonnement
 • Attendering op andere normen mogelijk

U bent aan het werk en op een gegeven moment heeft u een norm nodig. Gelukkig heeft u al uw normen in één druk op de knop voor u, want ze zijn online beschikbaar. Dat maakt het zo eenvoudig, want uw collega’s kunnen er ook altijd bij. Bovendien zijn alle normen gemakkelijk te printen.


Met de goede zoekfunctie en previews, normsamenvattingen vindt u direct de juiste norm, wat u een hoop tijd bespaart. Van de norm die u zoekt is een nieuwe versie verschenen. Dat wist u al via de handige attenderingsmail. Uiteraard staat de nieuwe norm al klaar om als pdf te downloaden. U heeft de garantie van een collectie met altijd actuele normen. Zo bent u eenvoudig up-to-date. Alle oudere/vervallen normversies zijn ook nog in te zien.
Wat een gemak!

... Het gemak van NEN Connect: hét online normbeheerprogramma.

Voordelen NEN Connect abonnement
De belangrijkste voordelen van NEN Connect op een rij:

 • Zekerheid:
  Altijd de actuele en vervallen versies van de normen in huis, ook normontwerpen, normen gegarandeerd up-to-date
 • Gemak:
  Overal toegankelijk, eenvoudig in gebruik, automatische update of een melding bij wijzigingen, één factuur per jaar, met meerdere collega’s te gebruiken, maakt het beheren van normen simpel
 • Continuïteit:
  Vervallen normversies blijven beschikbaar, direct een norm toevoegen wanneer u deze nodig heeft
 • Controle:
  Precies op de hoogte welke normen beschikbaar zijn, voorkom dubbele aankopen, beheerder en gebruikersrollen, mogelijkheid om normen van commentaar te voorzien
 • Flexibiliteit:
  norm(delen) printbaar, als pdf op laptop, tablet etc., eenvoudig abonnement uit te breiden met eigen documenten of andere normen, alleen een attendering op normen is ook mogelijk, 10% van maatwerkcollectie kan jaarlijks geruild worden

» Lees meer over NEN Connect

Wilt u precies weten hoe NEN Connect werkt?
Bent u geïnteresseerd in NEN Connect? Wij demonstreren NEN Connect graag bij u op locatie. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een demonstratie is gratis en geheel vrijblijvend.

U kunt ook naar de gratis NEN Connect workshop komen of de demonstratievideo’s bekijken.

Naast het NEN Connect koelsystemen en warmtepompen zijn er nog meer machinebouw pakketten beschikbaar. Kies het pakket dat het beste bij u past:

Keuze uit meer dan 50 pakketten op 14 gebieden
» Bekijk alle NEN Connect pakketten per (vak)gebied

NEN Connect Linkedin-groep
Ideeën delen en discussiëren over het beheren en het gebruik van normen?
» Word lid van NEN Connect Linkedin-groep

Eerder door u bekeken

Bestellen

NEN Connect Koelsystemen en warmtepompen

134,00 p.j.
(1-2 gebruikers)

Bestellen

NEN Connect

Al uw normen online

 • 24/7 online beschikbaar
 • Overal bereikbaar
 • Altijd actueel
 • Flexibel abonnement

Bekijk waarom ook deze klanten kiezen voor NEN Connect

Contact NEN Klantenservice

Voor meer informatie over
NEN Connect, vrijblijvend persoonlijk advies of een demonstratie kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice.
Wij helpen u graag verder.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl