NEN Connect

NEN Connect Ontploffingsgevaar

NEN Connect Ontploffingsgevaar

Met dit normpakket heeft u alle 6 normen in huis die over niet-elektrisch materiaal bedoelt voor gebruik in explosiegevaarlijke ruimten gaat.

 

Dit pakket bevat circa 6 normen / publicaties:
 • NEN-EN 13463-1 - Niet-elektrisch materieel voor gebruik op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen - Deel 1: Basismethoden en eisen
 • NEN-EN 13463-2 - Niet-elektrische materieel voor gebruik op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen - Deel 2 - Bescherming door stromingsbeperkende omhulsels "fr"
 • NEN-EN 13463-3 - Niet-elektrisch materieel gebruikt op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen - Deel 3: Bescherming door drukvast omhulsel 'd'
 • NEN-EN 13463-5 - Niet-elektrisch materieel bestemd voor gebruik op plaatsen waar explosiegevaar kan heersen - Deel 5: Bescherming door constructieveiligheid 'c'
 • NEN-EN 13463-6 - Niet-elektrisch materieel gebruikt op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen - Deel 6: Bescherming door bewaking van ontstekingsbronnen 'b'
++Bekijk de overige normen / publicaties in dit pakket
 • NEN-EN 13463-8 - Niet-elektrisch materieel voor plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen - Deel 8: Bescherming door onderdompeling in vloeistof "k"

 

NEN Connect Ontploffingsgevaar biedt u alle 6 normen die over niet-elektrisch materiaal bedoelt voor gebruik in explosiegevaarlijke ruimten gaat.

U kunt deze normen online beschikbaar hebben, waardoor ze altijd actueel zijn. Wel zo handig! Uiteraard kunt u ze ook gemakkelijk printen. Daarnaast vindt u met de handige zoekmachine, normsamenvattingen en previews direct de juiste ontploffingsgevaarnorm. Dit en nog veel meer is het gemak van NEN Connect online.

Voor wie?
Heeft u te maken met het ontwerp, de bouw, het testen en markering van niet-elektrisch materiaal bedoelt voor gebruik in explosiegevaarlijke ruimten? Dan is het belangrijk dat u beschikt over alle actuele ontploffingsgevaarnormen. Met NEN Connect ontploffingsgevaar heeft u gegarandeerd de laatste versie in huis!

Klanten over NEN Connect
“NEN Connect is erg gebruiksvriendelijk: het enige wat je eigenlijk moet doen, is inloggen. Met NEN Connect beschik je altijd over de meest actuele normen. Dat is prettig, want je wil niet dat er dingen mislopen"
Erwin van de Sande
Verantwoordelijke voor Quality, Engineering and Certification

» Meer klantervaringen

Mist u normen in dit pakket?
Geen enkel probleem. U kunt ook kiezen voor een collectie op maat: vraag een vrijblijvende offerte aan (Binnen 5 werkdagen in uw mailbox) of neem direct telefonisch contact opnemen met NEN Klantenservice (015) 2 690 391.

Voordelen NEN Connect Ontploffingsgevaar op een rij

 • Altijd de actuele normen inclusief aanvullingen en correcties volledig toegankelijk
 • Vervallen normen blijven beschikbaar
 • Automatisch bericht bij een herziening en direct online toegang tot de herziende norm
 • Printen van (delen van) normen mogelijk
 • Profiteer van de voordelen van NEN Connect tegen een voordelige prijs
 • Slechts één keer per jaar een factuur

Additioneel

 • Specifieke normen en eigen documenten kunnen worden toevoegen aan abonnement
 • Attendering op andere normen mogelijk

Stelt u zich eens voor ...

U heeft te maken met het ontwerp, de bouw, het testen en markering van niet-elektrisch materiaal bedoelt voor gebruik in explosiegevaarlijke ruimten. U bent aan het werk en op een gegeven moment heeft u een norm nodig. Gelukkig heeft u al uw normen in één druk op de knop voor u, want ze zijn online beschikbaar. Dat maakt het zo eenvoudig, want uw collega’s kunnen er ook altijd bij. Bovendien zijn alle normen gemakkelijk te printen.


Met de goede zoekfunctie en previews, normsamenvattingen vindt u direct de juiste norm, wat u een hoop tijd bespaart. Van de norm die u zoekt is een nieuwe versie verschenen. Dat wist u al via de handige attenderingsmail. Uiteraard staat de nieuwe norm al klaar om als pdf te downloaden. U heeft de garantie van een collectie met altijd actuele normen. Zo bent u eenvoudig up-to-date. Alle oudere/vervallen normversies zijn ook nog in te zien.
Wat een gemak!

... Het gemak van NEN Connect: hét online normbeheerprogramma.

Voordelen NEN Connect abonnement
De belangrijkste voordelen van NEN Connect op een rij:

 • Zekerheid:
  Altijd de actuele en vervallen versies van de normen in huis, ook normontwerpen, normen gegarandeerd up-to-date
 • Gemak:
  Overal toegankelijk, eenvoudig in gebruik, automatische update of een melding bij wijzigingen, één factuur per jaar, met meerdere collega’s te gebruiken, maakt het beheren van normen simpel
 • Continuïteit:
  Vervallen normversies blijven beschikbaar, direct een norm toevoegen wanneer u deze nodig heeft
 • Controle:
  Precies op de hoogte welke normen beschikbaar zijn, voorkom dubbele aankopen, beheerder en gebruikersrollen, mogelijkheid om normen van commentaar te voorzien
 • Flexibiliteit:
  norm(delen) printbaar, als pdf op laptop, tablet etc., eenvoudig abonnement uit te breiden met eigen documenten of andere normen, alleen een attendering op normen is ook mogelijk, 10% van maatwerkcollectie kan jaarlijks geruild worden

» Lees meer over NEN Connect

Wilt u precies weten hoe NEN Connect werkt?
Bent u geïnteresseerd in NEN Connect? Wij demonstreren NEN Connect graag bij u op locatie. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een demonstratie is gratis en geheel vrijblijvend.

U kunt ook naar de gratis NEN Connect workshop komen of de demonstratievideo’s bekijken

Naast het NEN Connect Ontploffingsgevaar zijn er nog meer machinebouw pakketten beschikbaar. Kies het pakket dat het beste bij u past:

Keuze uit meer dan 50 pakketten op 14 gebieden
» Bekijk alle NEN Connect pakketten per (vak)gebied

NEN Connect Linkedin-groep
Ideeën delen en discussiëren over het beheren en het gebruik van normen?
» Word lid van NEN Connect Linkedin-groep

Eerder door u bekeken

Bestellen

NEN Connect Ontploffingsgevaar

139,00 p.j.
(tot 10 medewerkers)

Bestellen

NEN Connect

Al uw normen online

 • 24/7 online beschikbaar
 • Overal bereikbaar
 • Altijd actueel
 • Flexibel abonnement

Bekijk waarom ook deze klanten kiezen voor NEN Connect

Contact NEN Klantenservice

Voor meer informatie over
NEN Connect, vrijblijvend persoonlijk advies of een demonstratie kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice.
Wij helpen u graag verder.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl