Standard

NEN 5735:1999 nl

Soil - Determination of the halogen content originated from non-volatile, with aceton and petroleum ether extractable organohalogen compounds (EOX)

  • This norm is withdrawn since 01-04-2008

24,00 29,04 Incl BTW

About norm

Status Withdrawn
Number of pages 6
Committee Organische parameters
Published on 01-06-1999
Language Dutch

Met een (gratis) account op NEN Connect kunt u deze en andere vrij beschikbare documenten direct online inzien in NEN Connect. Lees meer en registeren.

Deze norm beschrijft een methode voor de bepaling van het halogeengehalte afkomstig van niet-vluchtige, met aceton en petroleumether extraheerbare organohalogeenverbindingen, EOX, in grond, waarbij X staat voor de halogenen chloor, broom en jood, en niet voor overige halogenen zoals fluor. De norm is van toepassing op de bepaling van het EOX-gehalte in alle soorten grond en waterbodem. De aantoonbaarheidsgrens bedraagt: vanaf 0,3 mg/kg aan X (berekend als C1). Dit is op basis van droge stof, afhankelijk van de aard van het monster en de precisie waarmee de bepaling wordt verricht.

Details

ICS-code 13.080.10
Dutch title Bodem - Bepaling van het halogeengehalte afkomstig van niet-vluchtige met aceton en petroleumether extraheerbare organohalogeenverbinding en (EOX)
English title Soil - Determination of the halogen content originated from non-volatile, with aceton and petroleum ether extractable organohalogen compounds (EOX)
Replaces
Replaced in future

Shopping Basket

Subtotal:

Go to shopping basket