Standard

NEN 6426:1995 nl

Water - Determination of 40 elements by inductively coupled plasma atomic emission spectrometry

  • This norm is withdrawn since 01-12-2005

24,00 29,04 Incl BTW

About norm

Status Withdrawn
Number of pages 8
Committee Anorganische parameters
Published on 01-04-1995
Language Dutch

Met een (gratis) account op NEN Connect kunt u deze en andere vrij beschikbare documenten direct online inzien in NEN Connect. Lees meer en registeren.

NEN 6426 beschrijft een methode voor de meting van de gehalten van de volgende 40 elementen in waterige oplossingen met behulp van inductief gekoppeld plasma atomaire emissiespectrometrie: Aluminium, antimoon, arseen, barium, beryllium, bismuth, boor, cadmium, calcium, cerium, chroom, cobalt, fosfor, ijzer, lanthaan, lood, lithium, kalium, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, natrium, neodymium, nikkel, praesodynium, samarium, scandium, seleen, silicium, strontium, tellurium, tin, titaan, vanadium, wolfraam, zilver, zink, zirconium en zwavel. De norm is van toepassing op vloeistoffen en destruaten van slibhoudend water en vaste stoffen. De bepaalbaarheidsgrens is o.a. afhankelijk van de gebruikte apparatuur en van de analyse omstandigheden. In het algemeen kunnen voor ongestoorde metingen elementgehalten gemeten worden vanaf de waarden, vermeld in Bijlage A.

Details

ICS-code 13.060.50
Dutch title Water - Bepaling van 40 elementen met behulp van atomaire-emissiespectrometrie met inductief gekoppeld plasma
English title Water - Determination of 40 elements by inductively coupled plasma atomic emission spectrometry
Replaced by

Shopping Basket

Subtotal:

Go to shopping basket