Standard

NEN 6463:1997 nl

Water and water containing suspended matter - Determination of the vanadium content by atomic absorption spectrometry (graphite furnace technique)

  • This norm is withdrawn since 01-12-2005

16,00 19,36 Incl BTW

About norm

Status Withdrawn
Number of pages 4
Committee Anorganische parameters
Published on 01-03-1997
Language Dutch

Met een (gratis) account op NEN Connect kunt u deze en andere vrij beschikbare documenten direct online inzien in NEN Connect. Lees meer en registeren.

NEN 6463 beschrijft een methode voor de bepaling van het vanadiumgehalte in (slibhoudend) water met atomaire-absorptiespectrometrie. De grafietoventechniek wordt toegepast. De norm is van toepassing op (slibhoudend) water met een gehalte aan onopgeloste bestanddelen kleiner dan 100 mg/l (bepaald volgens NEN 6484) en een soortelijke geleiding kleiner dan 1500 mS/m (bepaald door NEN-ISO 7888). De aantoonbaarheidsgrens is o.a. afhankelijk van de gebruikte apparatuur en van de analyseomstandigheden en bedraagt ongeveer 20 pg vanadium. Dit komt bij een injectievolume van 20 µl overeen met een vanadiumgehalte van 1 µg/l. Voor vanadiumgehalten hoger dan 2,5 mg/l verdient toepassing van de vlamtechniek aanbeveling. Sommige deeltjes, die vanadium bevatten, kunnen niet (volledig) in oplossing worden gebracht.

Details

ICS-code 13.060.50
Dutch title Water en slibhoudend water - Bepaling van het vanadiumgehalte met atomaire-absorptiespectrometrie (grafietoventechniek)
English title Water and water containing suspended matter - Determination of the vanadium content by atomic absorption spectrometry (graphite furnace technique)
Replaced in future

Shopping Basket

Subtotal:

Go to shopping basket