Standard

NPR 3299:2010 Ontw. nl

Safety requirements for charging of traction batteries

  • This norm is withdrawn since 23-03-2011

24,00 26,16 Incl BTW

About norm

Status Withdrawn
Number of pages 19
Committee Installatievoorschriften, lage spanning
Published on 01-09-2010
Language Dutch
Deze praktijkrichtlijn is van toepassing op de inrichting van laadruimten en laadplekken, uitsluitend voor industriële toepassingen, voor tractiebatterijen en/of semi-tractiebatterijen en de uitvoering van werkzaamheden in deze ruimten en op deze plekken.

Deze praktijkrichtlijn is niet van toepassing op laadruimten en laadplekken voor: - stationaire batterijen; - verplaatsbare batterijen, anders dan tractiebatterijen en semitractiebatterijen; - batterijen voor niet-industriële toepassingen zoals batterijen voor rolstoelen e.d.

OPMERKING Voor het gebruik van acculaadstations in situaties waar de arbeidsomstandighedenwetgeving niet van toepassing is (dit zijn huishoudelijke e.d. situaties), zie blad 18 van NPR 5310.

Deze praktijkrichtlijn beschrijft een methode voor een risico-inventarisatie en -evaluatie met betrekking tot de volgende risico’s die aanwezig kunnen zijn in laadruimten en op laadplekken: a) explosierisico’s; b) elektrische risico’s; c) milieurisico’s; d) gezondheidsrisico’s; e) overige risico’s.

Details

ICS-code 29.220.20
Dutch title Veilig werken bij het laden van tractiebatterijen
English title Safety requirements for charging of traction batteries
Replaces
Replaced by

Shopping Basket

Subtotal:

Go to shopping basket