Standard

NPR 5326:2019 nl

Risk management during development and maintenance of custom software

0,00 0,00 Incl BTW

About norm

Status Current
Number of pages 0
Committee Software and systems engineering
Published on 01-10-2019
Language Dutch

NPR 5326 is vrij beschikbaar. Dit is mogelijk gemaakt door vier leden van de schrijfgroep: ICTU, Centric, Software Improvement Group (SIG) en Sdb.

Vrij beschikbaar in NEN Connect
De richtlijn is vrij beschikbaar in NEN Connect. Registreer u gratis om toegang te krijgen tot NEN Connect. Met een gratis account heeft u standaard toegang tot de bibliografische gegevens. Bovendien heeft u volledige toegang tot Selectie Europese richtlijnen, Publicatiereeks gevaarlijke stoffen (PGS) en een ruime selectie door de Overheid vrij beschikbaar gestelde normen.

NPR 5326
NPR 5326 biedt handvatten bij de ontwikkeling en het onderhoud van maatwerksoftware. ICT-projecten kennen veel risico’s, ze vertragen bijvoorbeeld of er worden meer kosten gemaakt. Bij de ontwikkeling van maatwerksoftware komen nog extra risico’s kijken. Dit komt onder meer door de grotere omvang en complexiteit van dit soort projecten. De Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 5326 zet bekende risico’s op een rij en legt de verbanden met de maatregelen, die deze risico’s kunnen verminderen. Daarnaast biedt de NPR een extra hulpmiddel in de vorm van een spreadsheet die inzicht geeft in welke mate voldoende maatregelen zijn genomen.

Voor zowel opdrachtgevers als -nemers
Maatwerksoftware is software die afgestemd en ontwikkeld wordt op basis van wensen en eisen van een klant en kan per klant verschillen. NPR 5326 geldt voor de gehele levenscyclus vanaf het specificeren en ontwikkelen van op maat gemaakte software tot en met het beheren, onderhouden en vervangen. De praktijkrichtlijn is zowel interessant voor de opdrachtgevers en de opdrachtnemers van de softwareontwikkeling als de eindgebruikers en de beheerders van de ontwikkelde software.

Ga voor meer informatie naar www.nen.nl/npr5326

Details

ICS-code 35.100.05
Dutch title Risicobeheersing bij ontwikkeling en onderhoud van maatwerksoftware
English title Risk management during development and maintenance of custom software
Replaces

Shopping Basket

Subtotal:

Go to shopping basket