Internationale Bouwbeurs succesvol verlopen

21-02-2013 Bezoekers van de Internationale BouwBeurs waren vooral op zoek naar natuurlijke bouwmaterialen, integrale oplossingen en producten voor energiezuinig bouwen. Bezoekers hebben en masse gevonden wat ze zochten.

Beurs

En meer, getuige hun oordeel over de 2013-editie van de BouwBeurs. Zeventig procent beoordeelde de beurs met ‘goed’ en ‘uitstekend’. De bouw kan in crisis verkeren, op de beursvloer was daar allerminst sprake van. Exposanten hebben over de volle breedte goede zaken gedaan.


De Internationale Bouwbeurs werd van 4 tot en met 9 februari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Volgens organisator VNU Exhibitions heeft de beurs in alle opzichten aan de verwachting voldaan. Bezoekers beoordelen de beurs met hoge cijfers, exposanten hebben veel contacten gelegd met decisionmakers. In totaal hebben de ruim 700 exposanten gezamenlijk een kleine half miljoen (480 duizend) businesscontacten gelegd. Gezien de malaise in de bouw was op voorhand duidelijk dat de editie-2013 minder bezoekers zou trekken.

Het totaal aantal bezoekers is uitgekomen op 80.040.

Uit de bezoekersregistratie van VNU Exhibitions blijkt dat 35% directeur/eigenaar is, 8 procent werkt in de verkoop, 7 procent is lid van de bedrijfsleiding/ management. 17 procent van het bezoek werkt als werkvoorbereider, werkuitvoerder of projectleider in de bouw.

Het overgrote deel van het bezoek werkt in de aannemerij (23%), heeft een klussenbedrijf, inclusief ZZP-ers (8%) of is werkzaam in de afbouw (4%). Architectenbureaus en advies- en ingenieursbureaus waren met 10 procent goed op de beursvloer vertegenwoordigd.

Acht van de tien bezoekers hebben aangegeven ook de volgende editie van de BouwBeurs te bezoeken. Dat zal dan gebeuren als onderdeel van de Week van de Bouw 2015. De initiatieven hiervoor werden na maandenlange voorbereiding tijdens de BouwBeurs gelanceerd. De reacties van de aanwezige exposanten waren unaniem enthousiast.

Bron: www.bouwbeurs.nl

Eerder door u bekeken

Contact

Voor vragen over het aanschaffen van normen of trainingen, neem contact op met NEN Klantenservice.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bouw & Installatie.

015 2690 324

bi@nen.nl