Proost: op een gezonde leefomgeving

08-02-2016 Op vrijdag 5 februari ontving het Rijksvastgoedbedrijf de vernieuwde NEN 1006 voor leidingwaterinstallaties. Piet-Hein Daverveldt (directeur NEN) gaf hem in handen van Erik van ’t Hof die hier namens het Rijksvastgoedbedrijf aanwezig was. Dat gebeurde tijdens de VSK, de tweejaarlijkse beurs voor de installatiebranche in Utrecht.

Even een glaasje water drinken uit de kraan: voor Nederlanders de gewoonste zaak van de wereld. Het Nederlandse drinkwater is schoon en lekker. Dat komt door wettelijke eisen die aan het zuiveren worden gesteld. Maar als dat schone water getransporteerd wordt door een installatie die niet aan de voorschriften voldoet, heb je er nog geen plezier van!

Daarom is een goede drinkwatervoorziening één van de belangrijkste onderdelen van een gezonde leefomgeving. Om dit te reguleren is er de NEN 1006, een vernieuwde editie van de norm voor leidingwaterinstallaties. Grote veranderingen in nationale en Europese wet- en regelgeving hebben geleid tot actualisatie van deze norm.
NEN 1006 wordt zowel vanuit het Bouwbesluit als de Drinkwaterwetgeving aangewezen.

Eerste norm voor het Rijksvastgoedbedrijf

Als één van de grootste vastgoedorganisaties van Nederland kreeg Erik van ’t Hof namens het Rijksvastgoedbedrijf de vernieuwde norm als eerste uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de VSK, de tweejaarlijkse beurs voor de installatiebranche. Van ‘t Hof: "Als Rijksvastgoedbedrijf staan wij voor veiligheid in gebouwen en met name in de overheidsgebouwen waar wij verantwoordelijk voor zijn. Dit kunnen we bereiken door te voldoen aan wet- en regelgeving. De gezamenlijk (met de ministeries van I&M en BZK en groot aantal marktpartijen) opgestelde. NEN 1006 geeft afgesproken eisen en aanbevelingen waarmee aan de wet- en regelgeving kan worden voldaan. Door naleving van de afspraken stijgen we naar een hogere plaats op de ladder als het gaat om 'Environmental Health'. Dank voor deze nieuwe editie NEN 1006. En proost op een gezonde leefomgeving."

Wilt u de nieuwe NEN 1006 aanschaffen, dan kan dit uiteraard via de NEN shop. Ook biedt NEN de training Wijzigingen NEN 1006 aan.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Willemien Bosch, consultant Bouw & Installatie, telefoon (015) 2 690 123 of e-mail willemien.bosch@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Willemien Bosch, consultant Bouw & Installatie.

(015) 2 690 123

willemien.bosch@nen.nl

Contact

Voor vragen over het aanschaffen van normen of trainingen, neem contact op met NEN Klantenservice.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bouw & Installatie.

015 2690 324

bi@nen.nl