Ventilatie badkamer 'zorgelijk'

22-04-2013 Ruim zes op de tien Nederlanders maken zich zorgen over de veiligheid in hun badkamer, blijkt uit een recente onderzoek van Grohe. Ruim duizend mensen deden aan het onderzoek mee.

Onvoldoende ventilatie
Met name gladheid wordt gezien als een gevaar in de badkamer. Op de tweede plaats van badkamerzorgen staat onvoldoende ventilatie. Maar ook scherpe voorwerpen, verbranding door te heet water en onveilige elektra baart de respondenten zorgen. Verder zijn we bang voor rondslingerende medicijnen en inkijk.

Voorzorgsmaatregelen
Uit het onderzoek blijkt dat veel Nederlanders betwijfelen of hun badkamer veilig is. Toch treffen maar weinig mensen voorzorgsmaatregelen om gevaren te beperken.

Geen inkijk in de badkamer
Verrassend genoeg maken Nederlanders zich ook grote zorgen over mogelijke inkijk in de badkamer. Of dit gevaarlijk is, valt te betwisten. Situaties die door Nederlanders als de ergste badkamerergernissen worden gezien: haren in het afvoerputje, andere viezigheid en een rinkelende telefoon of deurbel als we net onder de douche of in bad stappen. Opvallend is dat het veelbesproken ontbrekende tandpastadopje nagenoeg niet werd gekozen als ergernis in de badkamer.

Rust
Eenmaal in bad hebben we vooral behoefte aan rust: lezen (34%), even helemaal niets doen (32%) of een muziekje luisteren (30%). Vooral vrouwen besteden in bad ook aandacht aan hun uiterlijke verzorging, zoals benen scheren of een maskertje nemen.

De grootste badkamerzorgen op een rijtje volgens het onderzoek:
• Gladheid
• Onvoldoende ventilatie
• Scherpe voorwerpen, zoals scheermesjes en schaartjes
• Verbranding door te heet water of te warme buitenkant van de kraan
• Onveilige elektra
• Rondslingerende medicijnen en cosmetica
• Inkijk in de badkamer


Bron: Gawalo

Norm

NPR 1088:1999/C1:2000 nl

Ventilatie van woningen en woongebouwen - Aanwijzingen voor en voorbeelden van de uitvoering van ven...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Top Gasnormen

Contact Gas & Water

(015) 2 690 324

bi@nen.nl