Voortgang verlenging 6% BTW-tarief

04-10-2013 De oproep van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, voor verlenging van het verlaagde BTW-tarief op renovatie en onderhoud lijkt gehoor te vinden.

Uit de gesprekken die minister Dijsselbloem met de oppositie voert, blijkt het kabinet bereid de maatregel ook na 1 maart 2014 te handhaven. Dat kan volgens UNETO-VNI bijdragen aan het behoud van duizenden arbeidsplaatsen.Lage BTW-tarief
Installatiebedrijven mogen tot 1 maart 2014 bij verbouwing en renovatie van woningen het lage BTW-tarief op arbeidskosten rekenen. UNETO-VNI pleit met andere brancheorganisaties in de bouw al langer voor verlenging van de maatregel. Volgens UNETO-VNI leidt verlenging van de lage btw tot het behoud van duizenden banen.

Forse vraaguitval
Voorzitter Titia Siertsema van UNETO-VNI: 'De installatiebranche heeft verlenging van de 6% btw hard nodig. Door de crisis hebben we te maken met een grote vraaguitval. De prijsdruk in de sector is fors toegenomen door de malaise in de nieuwbouw, afnemende bedrijfs- en overheidsbestedingen en het historisch lage consumentenvertrouwen. De werkgelegenheid in de sector staat zwaar onder druk. Installateurs moeten alle zeilen bijzetten om waar mogelijk werkgelegenheid in stand te houden. Verlenging van het lage btw-tarief helpt om zoveel mogelijk ondernemingen door de crisis heen te slepen.'Gerelateerde artikelen

Verlenging 6% BTW tot eind 2014 nodig

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, roept de Tweede Kamer op om het lage btw-tarief voor onderhoud en renovatie tot eind 2014 op de huidige 6% te handhaven.

Woningcorporaties
Verlening van de btw-maatregel hangt samen met het akkoord tussen minister Blok en de woningcorporaties over onder andere de verhuurderheffing. Sinds eind vorig jaar zijn de investeringen door woningcorporaties – ook voor onderhoud en renovatie - hard teruggevallen door de onzekerheid over deze heffing. Verlenging van de maatregel tot eind 2014 stelt hen in staat projecten weer op te starten en de opgelopen achterstand enigszins in te lopen.

Bron: Uneto VNI

Eerder door u bekeken

Contact

Voor vragen over het aanschaffen van normen of trainingen, neem contact op met NEN Klantenservice.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bouw & Installatie.

015 2690 324

bi@nen.nl