Winnaar Brandveiligheid Innovatieprijs bekend

25-04-2013 Een online registratiesysteem voor onderhoud en inspecties van installaties heeft een innovatieprijs gewonnen op het Nationaal Brandveiligheidscongres.

Op het Nationaal Brandveiligheidscongres georganiseerd door kennisplatform SBR, werd LogboekenOnline gekozen tot het beste idee dat bijdraagt aan het verhogen van brandveiligheid in gebouwen.
De vinding van de Amersfoortse ondernemer Wiljo Pas is een internetsoftware die ervoor zorgt dat relevante gegevens over onderhoud en inspectie van installaties van gebouwen 'in the cloud' altijd binnen handbereik zijn. Het systeem voorkomt dat gegevens bij brand vernietigd raken.

LogboekenOnline is ontwikkeld naar aanleiding van behoefte binnen een grote landelijke GGZ instelling met meer dan 200 locaties in Nederland. In het kader ‘integrale brandveiligheid’ is contact gezocht met brandweer Arnhem, (VGGM), adviseurs en installateurs. Met de tool kunnen installateurs technische informatie opslaan, waaruit gebouwbeheerders, en onderhoudsmensen kunnen putten. Controlerende instanties zoals de brandweer kunnen door middel van een QR- en servicecodes op de installatie het logboek en bepaalde verplichte certificaten inzien.

Gerelateerde normen

Motivatie
De jury die LogboekenOnline motiveert haar keuze als volgt: “Een beheerstool die een welbekend probleem inzichtelijk maakt en data bundelt. Alles wordt op gestructureerde wijze samengebracht. Een goed voorbeeld van een hedendaagse tool die ook ingezet kan worden om het beheer beter uit te voeren. Door de interactie met de app, QR codes en automatische e-mails, is dit effectief, innovatief en handzaam. Dit type tool moet breder ingezet worden bij projecten”.

Bron:installatie.nl

Eerder door u bekeken

Contact

Voor vragen over het aanschaffen van normen of trainingen, neem contact op met NEN Klantenservice.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bouw & Installatie.

015 2690 324

bi@nen.nl