Workshop 'Buitendijks wonen en werken, een veilige asset'

23-10-2013 Op woensdag 6 november 2013, tijdens de International Water Week in Amsterdam, organiseert de jongerengroep WAUW+ in samenwerking met NEN een workshop over buitendijks wonen en werken. De workshop begint om 12:00 uur in het jongerenpaviljoen op de Aquatech in de Rai Amsterdam. Deelname is gratis (inclusief lunchpakket en borrel vanaf 15.00 uur) na inschrijving via de website van Aquatech Amsterdam.

Inhoud workshop

Dagelijks zijn er in de wereld overstromingen in stedelijke gebieden, zowel bovenstrooms als in delta's. Het zijn onder andere gebieden waar ruimte schaarser wordt door uitdijende economie en bevolking, wat zijn tol eist op de vruchtbare landbouwgronden en de waterveiligheid. Ook gaat het om gebieden waar oude havens plaats maken voor nieuwe, aantrekkelijke woon- en werkomgevingen.

Wat is er nodig om deze gebieden veilig te maken en te houden en onder welke voorwaarden kunnen overstromingen juist een asset zijn? Zijn er goedkopere oplossingen dan het gebied substantieel te verhogen? En hoe kunnen de gevolgen van toekomstige Katrina's en Sandy’s worden ingedamd? Welke afspraken en innovaties kunnen daarbij helpen? En welke restrisico's zijn aanvaardbaar met een marktconforme verzekering of hypotheek?

Onder regie van Eljakim Koopman van Waternet wordt tijdens de workshop gezocht naar antwoorden op deze en aanverwante vragen. De sprekers komen met aanzetten voor de discussie en mogelijke oplossingsrichtingen. De volgende sprekers komen aan bod:

  • Gijs van Ginneken van Aquadvice over de water APK voor verzekerbare veiligheid;
  • Bart Roeffen van DeltaSync over de Blue Revolution voor landbouw en urbanisatie op zee;
  • Olga Pleumeekers van Nelen & Schuurmans over het in kaart brengen van de gevaren via het kersverse 3Di-model;
  • Jan-Willem Backer Mohrmann over de potentie van afspraken.

Aanmelding en meer informatie

Belanghebbenden kunnen zich direct aanmelden voor de gratis workshop. Het definitieve programma van de workshop is inmiddels beschikbaar en ook te vinden op de website van International Water Week.
Voor inhoudelijke informatie over deze workshop: Jan-Willem Backer Mohrmann, consultant NEN Standards, telefoon (015) 2 690 160 of e-mail B.Mohrmann@nen.nl. Of neem contact op met Eljakim Koopman, beleidsadviseur Waternet, telefoon 06 51 55 96 49.

Het programma voor jongeren (Young Water Professional) wordt gesponsord door: PWN / KNW / NWP / Amsterdam RAI .

Eerder door u bekeken

Contact

Voor vragen over het aanschaffen van normen of trainingen, neem contact op met NEN Klantenservice.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bouw & Installatie.

015 2690 324

bi@nen.nl