Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Gratis normenoverzicht download beschikbaar

22-03-2017 Een gratis PDF download met een uitgebreid overzicht van Europese normen - Machinerichtlijn 2006/42/EC is beschikbaar in de NEN-Shop.

Lees meer

Terugdringen lange betaaltermijnen

16-03-2017 De Eerste Kamer heeft een initiatiefwet van CDA en PvdA unaniem aangenomen om onredelijke lange betaaltermijnen tegen te gaan. De Tweede Kamer heeft in februari jl. al ingestemd. Dit betekent dat het wetsvoorstel op 1 juli 2017 gaat gelden.

Lees meer

Adviesraad: betere voorbereiding op technologische innovatie nodig

16-03-2017 Technologie verandert de samenleving. Nieuwe toepassingen kunnen van grote waarde zijn, maar ook bestaande waarden aantasten. Overheden, burgers en bedrijven moeten zich daarop voorbereiden.

Lees meer

Inspectie SZW bezoekt metaalbedrijven in 2017

06-03-2017 In 2017 bezoekt de Inspectie SZW opnieuw metaalbedrijven. Het zullen hoofdzakelijk bedrijven zijn in de metaalproductenindustrie, de assemblage van machines de transportmiddelenindustrie.

Lees meer

Maximum termijn regeling energie-innovaties verlengd tot 2030

06-03-2017 Ook energie-innovaties die op langere termijn kosten besparen, kunnen nu ondersteuning krijgen via de regeling Hernieuwbare Energieprojecten (HER).

Lees meer

Internationale norm voor LNG-bunkering gepubliceerd

20-02-2017 Met de publicatie van ISO 20519 ’Ships and marine technology – Specification for bunkering of liquefied natural gas fuelled vessels’ is er een belangrijke mijlpaal bereikt in de uitrol van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Met de publicatie van deze internationale norm hebben partijen de beschikking over breed gedragen eisen voor verlaadsystemen en toebehoren voor het bunkeren van schepen met LNG.

Lees meer

Nieuw NEN Connect normenpakket

15-02-2017 Werkt u met de machinerichtlijn? Dan is het belangrijk dat u beschikt over actuele machinerichtlijnnormen. Met NEN Connect Machinerichtlijn Essentieel heeft u gegarandeerd de laatste versies in huis!

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl