Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Internationale techniekstudenten blijven vaker in Nederland

18-07-2017 Studenten uit het buitenland blijven na hun studie steeds vaker hier om te werken. Met name techniekstudenten blijven hangen, zo meldt het CBS.

Lees meer

UT leidt Europees project schonere vliegtuigmotoren

04-07-2017 De nieuwste generatie vliegtuigmotoren is schoner en zuiniger. Er is wel een keerzijde: trillingen beïnvloeden de werking en levensduur. Jim Kok van de Universiteit Twente leidt een Europees project dat ‘machine learning’ inzet om dit beter onder de knie te krijgen.

Lees meer

China lanceert eigen hogesnelheidstrein

04-07-2017 China heeft een nieuw hogesnelheidstrein gepresenteerd. De Fuxing heeft een topsnelheid van 400 kilometer per uur, een kruissnelheid van 350 kilometer per uur.

Lees meer

Kwart HR heeft moeite met keuze opleiding technici

22-06-2017 Bedrijven hebben behoefte om technici bij te scholen, maar HR-medewerkers tasten geregeld in het duister als zij een opleiding moeten selecteren voor technisch personeel.

Lees meer

Docken is vaak dokken

06-06-2017 Vrachtwagens hebben niet alleen een blinde hoek, ze hebben ook problemen met achteruit inparkeren. Vaak kunnen chauffeurs het maar één kant op – en dan nog wordt in krappe situaties geregeld iets geraakt

Lees meer

Normenserie verpakkingsmachines herzieningen

23-05-2017 De EN 415 normenreeks, bestaande uit 10 delen, wordt in de toekomst herzien. Er is al besloten om direct te starten met delen 2, 3 en 4. De overige delen kunnen in de toekomst herzien worden.

Lees meer

Normen voor verpakkingsmachines

23-05-2017 Om verpakkingsmachines, zoals dozensluiters, krimpmachines of palletiseermachines, op de Europese markt te mogen brengen, moeten deze voldoen aan eisen uit de Machine Richtlijn 2006/45/EC. De Europese normreeks EN 415 helpt fabrikanten van verpakkingsmachines hieraan te voldoen.

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl