Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Eisen voor toekomstige machineveiligheid

16-10-2018 TNO doet een voorstel voor essentiële veiligheids- en gezondheidseisen op het gebied van machineveiligheid. Daarmee moet de Machinerichtlijn toekomstbestendig worden. Met name voor machines die uitgerust zijn met machine learning, want machines kunnen steeds meer.

Lees meer

125.000 euro boete geëist vanwege liftincident met dodelijke afloop

11-10-2018 Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Den Bosch een boete van 125.000 euro geëist tegen Vereijken Logistics BV. Het OM verwijt de tomatenkweker uit Beek en Donk overtreding van de arbeidsomstandighedenwet en dood door schuld.

Lees meer

'Hightech maakindustrie belangrijkste innovatiebron van Nederland'

08-10-2018 De snel groeiende hightech maakindustrie is volgens de ING Innovatie Index de belangrijkste bron van innovatie in Nederland. Toch beschikt niet Noord-Brabant over het hoogste innovatievermogen, maar de Randstad-provincies

Lees meer

Laser schakelt raket uit zonder munitie

28-09-2018 Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft zijn nieuwe High Energy Laser (HEL)-lab geopend. Met de nieuwe generatie elektrische ‘Solid State Lasers’ kan je direct een doelwit vernietigen, zoals een raket of vijandelijke drone.

Lees meer

Industrie loopt voorop bij opmars IoT

28-09-2018 De Nederlandse industriesector loopt voorop in het gebruik van Internet of Things. Binnen de industrie maakt 20 procent van de bedrijven gebruik van IoT-toepassingen, drie keer meer dan het gemiddelde in het Nederlandse bedrijfsleven.

Lees meer

Wegwijzer CE-markering machines maakt voldoen aan CE-richtlijnen eenvoudig

04-09-2018 Een CE-markering verkrijgen voor een product of machine betekent veel uitzoekwerk. De Wegwijzer CE-markering machine van NEN biedt praktische hulp en zorgt voor overzicht.

Lees meer

Wifi spot bommen en messen in dichte tas

28-08-2018 Wifi-signalen kunnen gevaarlijke objecten in tassen detecteren. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Rutgers Universiteit. Zowel bommen en messen als vloeistoffen worden redelijk nauwkeurig gedetecteerd.

Lees meerEerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl