Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

‘Met CE-markering is onveilige IoT apparatuur te voorkomen’

14-06-2018 Ontwikkel minimumeisen en standaarden voor de digitale veiligheid van het Internet of Things. Daarvoor pleit Agentschap Telecom in de Staat van de Ether 2017. Onveilige apparaten zijn vatbaar voor ongewenste toegang door internetcriminelen en cyberinfecties.

Lees meer

CE markeren van producten volgens de ATEX 114 richtlijn

04-06-2018 Materieel dat gebruikt wordt in gebieden met explosiegevaar behoeft extra aandacht. Als u dit als producent op de markt wilt brengen, heeft u te maken met speciale wet- en regelgeving. De ATEX richtlijnen spelen daarbij een belangrijke rol. Welke wetgeving is nog meer belangrijk? Zijn hiervoor conformiteitsprocedures en zo ja, welke? Moet al dit materieel ATEX gecertificeerd zijn? Wie mogen certificeren? Hoe verloopt dit certificeringsproces? Welke eisen worden er aan mijn productieorganisatie gesteld? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens de training ‘CE markeren van producten volgens de ATEX 114 richtlijn’.

Lees meer

Jaarverslag 2017 Inspectie SZW: onderbetaling, ook in economisch goede tijden

30-05-2018 Werkgevers die onderbetalen, het salaris (deels) niet overmaken of ten onrechte hoge kosten in rekening brengen. Ook nu de economie aantrekt, ziet de Inspectie SZW deze uitwassen op de arbeidsmarkt.

Lees meer

Aandachtspunten bij oogbescherming

30-05-2018 Oogschade is zo opgelopen, pijnlijk en in het ergste geval onherstelbaar. Daarvoor kan een piepkleine metaalsplinter of een spat van een chemische stof al voldoende zijn. Ook ultraviolet- en infraroodstraling vormen een serieus risico. Welke maatregelen zijn er om ogen te beschermen?

Lees meer

'Tekort aan technici gaat concurrentiepositie van Nederland schaden'

23-05-2018 Meer dan de helft van de technische organisaties verwacht dat het tekort aan technici de concurrentiepositie van Nederland op termijn negatief zal beïnvloeden. 32% ziet op dit moment al negatieve gevolgen van het tekort.

Lees meer

Elk jaar 3000 NL doden door werken met gevaarlijke stoffen

16-05-2018 Ruim één miljoen Nederlanders heeft te maken met gevaarlijke stoffen op het werk; 1 op de 6 werknemers loopt het risico om hier ziek van te worden; en jaarlijks overlijden er zelfs bijna 3000 Nederlanders als gevolg van werken met gevaarlijke stoffen.

Lees meer

Platform Industrie & Veiligheid gaf samen met TNO een workshop!

09-05-2018 Platform Industrie & Veiligheid, het verbindende platform waarin Wetgeving, normalisatie en de praktijk samen komen, organiseert twee maal per jaar een bijeenkomst. Op afgelopen bijeenkomst die op 4 mei plaats vond, stond de workshop van TNO ‘Mens-Robot samenwerking’ centraal.

Lees meerEerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl