Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Evaluatie Machinerichtlijn: goed voor vrije interne markt en veiligheid maar te weinig controles op naleving

20-10-2017 De Machinerichtlijn heeft voor een vrije interne (EU) markt gezorgd voor machines en meer veiligheid en gezondheid voor gebruikers, dat is een van de conclusies uit een onlangs uitgebracht rapport van de Europese Commissie.

Lees meer

Eerste super-microchirurgie-operatie met ‘robothanden’

04-10-2017 Plastisch chirurgen van het Maastricht UMC+ hebben onlangs een operatie uitgevoerd met een robotsysteem om lymfoedeem bij een patiënt te verhelpen.

Lees meer

De allereerste 3D-geprinte autobrug ter wereld getest in Groningen

27-09-2017 De eerste geprinte autobrug ter wereld is bijna klaar. De betonnen brug werd gisteren in onderdelen getest in Groningen. De volledige brug komt te staan in de omgeving van Blauwestad.

Lees meer

Nieuwe richtlijn veilig graafbakken verplaatsen

21-09-2017 Per 1 september 2017 is een nieuwe richtlijn veilig graafbakken verplaatsen van kracht. Brancheorganisaties en bouwbedrijven hebben de handen ineengeslagen om een einde te maken aan onveilige praktijken die al sinds jaar en dag zijn ingesleten, maar die fataal kunnen aflopen.

Lees meer

Ontwikkelingen in normen voor fysieke belasting

06-09-2017 Europees en mondiaal werken partijen hard aan de ontwikkeling en herziening van normen voor ergonomie, en fysieke belasting in het bijzonder. Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product, ruimte of werkplek zijn. Ergonomie is vooral bekend in arbeidssituaties.

Lees meer

Additive Manufacturing: iets voor u?

31-08-2017 Bedrijven kunnen nu met een vragenlijst vaststellen of Additive manufacturing iets voor hen is. De lijst is opgesteld door AM4Industry: een samenwerking tussen onder meer RTWH Aachen, het Fraunhofer Institut, Sirris, en de Johannes Kepler University.

Lees meer

NEN informatiemiddag prEN 14015 – Dé Europese norm voor opslagtanks!

18-08-2017 Op maandag 30 oktober 2017 informeert het Nederlands Normalisatie-instituut u over de laatste ontwikkelingen op het gebied van prEN 14015.

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl