Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Herziening praktijkrichtlijnen voor koelinstallaties gepubliceerd

13-02-2020 De Nederlandse Praktijkrichtlijnen (NPR) voor toepassing van brandbare koudemiddelen en CO2 zijn herzien. Het gaat hierbij om NPR 7600 en NPR 7601. NPR 7600 gaat over de toepassing van brandbare koudemiddelen in stationaire koelinstallaties en warmtepompen. NPR 7601 is van toepassing op koelinstallaties en warmtepompen met koudemiddel koolstofdioxide.

Lees meer

Europese landen stemmen vóór de ontwikkeling van gezamenlijke standaarden hyperloop

12-02-2020 De ontwikkeling van de hyperloop heeft een belangrijke nieuwe mijlpaal bereikt. Europese landen stemden vóór het oprichten van een gezamenlijke technische commissie (JTC 20). De commissie, dat onderdeel is van CEN en CENELEC, heeft het doel om de methodologie en het framework voor de regulering van hyperloopsystemen te definiëren, vast te stellen en standaarden te ontwikkelen voor interoperabiliteit en veiligheidsnormen in heel Europa.

Lees meer

Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’

10-02-2020 Op vrijdag 15 mei 2020 organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW, de bijeenkomst ‘Platform Industrie & veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen in de industrie volgen en hun netwerk vergroten. Alle betrokkenen in de verschillende sectoren kunnen deelnemen aan de bijeenkomst.

Lees meer

Ammoniak-aangedreven bevoorradingsschip op de tekentafel

31-01-2020 Het Noorse energiebedrijf Equinor gaat een bevoorradingsschip zo aanpassen dat het lange afstanden kan afleggen op koolstofvrije ammoniakbrandstofcellen.

Lees meer

Een auto als een vleermuis: op weg naar sonarreflectie in het verkeer

13-01-2020 Sonarsensoren zijn een essentieel onderdeel van robots en zelfrijdende auto’s, maar ze hebben hun beperkingen. Zo zijn de metingen niet altijd even betrouwbaar.

Lees meer

Snel naar handelsakkoord met Britten, maar niet overhaast

07-01-2020 Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland moet snel een akkoord komen tussen de EU en het VK over hun toekomstige handelsrelatie. Zij pleiten voor een zo soepel mogelijke handels- en investeringsrelatie met de Britten.

Lees meer

NEN start innovatie pilot met digitale normen

07-01-2020 ‘Het is hoog tijd dat ook normen een digitaal jasje krijgen’, aldus een groot aantal klanten van NEN. CAD Booster en NEN starten samen een innovatie pilot om te onderzoeken hoe NEN waarde kan toevoegen door normen in digitale vorm direct toepasbaar te maken. Hiervoor vertalen wij relevante normen naar 3D-modellen die direct kunnen worden gebruikt in ontwerpsoftware.

Lees meerEerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact Industrie & Veiligheid

Voor uw vragen over gezond en veilig werken; machines en procesindustrie; mobiliteit, transport en logistiek en publicatiereeks gevaarlijke stoffen.015 2 690 180

iv@nen.nl