Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Een auto als een vleermuis: op weg naar sonarreflectie in het verkeer

13-01-2020 Sonarsensoren zijn een essentieel onderdeel van robots en zelfrijdende auto’s, maar ze hebben hun beperkingen. Zo zijn de metingen niet altijd even betrouwbaar.

Lees meer

Snel naar handelsakkoord met Britten, maar niet overhaast

07-01-2020 Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland moet snel een akkoord komen tussen de EU en het VK over hun toekomstige handelsrelatie. Zij pleiten voor een zo soepel mogelijke handels- en investeringsrelatie met de Britten.

Lees meer

NEN start innovatie pilot met digitale normen

07-01-2020 ‘Het is hoog tijd dat ook normen een digitaal jasje krijgen’, aldus een groot aantal klanten van NEN. CAD Booster en NEN starten samen een innovatie pilot om te onderzoeken hoe NEN waarde kan toevoegen door normen in digitale vorm direct toepasbaar te maken. Hiervoor vertalen wij relevante normen naar 3D-modellen die direct kunnen worden gebruikt in ontwerpsoftware.

Lees meer

ESA start met het opruimen van de ruimte

19-12-2019 Europese ruimtevaartorganisatie ESA gaat werk maken van het opruimen van de ruimte. De eerste opdracht is gegeven aan ClearSpace, een spin-off van de TU in Lausanne, dat een verouderde payload-adapter zal verwijderen die ooit deel uitmaakte van de Vega-payloadraket.

Lees meer

Stagnatie in Europa blijft

13-12-2019 Conflict tussen ArcelorMittal en Italiaanse regering. Door de stagnerende verkoop de afgelopen weken hebben diverse fabrieken besloten hun productiecapaciteit tijdelijk fors te verlagen om daarmee vraag en aanbod meer in evenwicht te brengen

Lees meer

De nieuwe trainingsgidsen zijn uit!

03-12-2019 De nieuwe NEN trainingsgidsen zijn uit. Hierin vindt u een overzicht van alle trainingen die NEN binnen de verschillende vakgebieden geeft voor het voorjaar 2020.

Lees meer

Jaarplan Inspectie SZW 2020: meer preventieve inspecties

21-11-2019 Inspectie SZW wil komend jaar meer preventieve inspecties op het terrein van gezond en veilig werken en meer deelnemen aan gezamenlijke* BRZO-inspecties.

Lees meerEerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl