Machinebouw & Transport nieuws

Rabobank Cijfers en Trends Machinebouw in het kort

24-10-2016 Rabobank geeft in Cijfers en Trends 2016/2017 haar visie op de ontwikkelingen in 2017 in diverse sectoren. Over de gehele Nederlandse industrie geeft Rabobank aan dat deze profiteerde van de aantrekkende export.

Lees meer

Gewijzigd Arbobesluit en Warenwetbesluiten gepubliceerd

13-10-2016 Het Arbobesluit en de Warenwetbesluiten drukapparatuur 2016 en machines worden op een aantal punten aangepast. De wijzigingen gaan per 1 januari 2017 in.

Lees meer

Publiek-private investeringen in kennis en innovatie verdubbeld

13-10-2016 Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden hebben in 2015 in totaal voor één miljard euro geïnvesteerd in gezamenlijk publiek-privaat onderzoek via de Topsectoren. Het resultaat is een verdubbeling ten opzichte van de kabinetsambitie.

Lees meer

Nieuw leven voor oude windmolens

10-10-2016 Deze week is het eerste Windpostcoderoos-project van Nederland gestart. Dit is een oplossing om honderden middelgrote verouderde windmolens weer rendabel te maken.

Lees meer

Het Japanse antwoord op de Tesla?

05-10-2016 Green Lord Motors, beter bekend als GLM, is al vaker het ‘Japanse Tesla' genoemd. Het bedrijf, dat in 2010 in Kyoto is opgericht, heeft in alle stilte een elektrische-autoplatform geproduceerd, gekoppeld aan een third party carrosserie - eigenlijk net zoals Tesla destijds de originele Roadster introduceerde.

Lees meer

Bijgwerkte normenlijsten voor de EMC- en ATEX-richtlijn

19-09-2016 De Europese Commissie heeft onlangs bijgewerkte normenlijsten voor de EMC-richtlijn en ATEX-richtlijn gepubliceerd. Deze normen zijn te gebruiken om conformiteit met de essentiële eisen van de respectievelijke richtlijnen aan te tonen.

Lees meer

Normcommissie “Metalen ter plaatse vervaardigde opslagtanks” zoekt nieuwe leden

12-09-2016 Op dit moment wordt de Europese norm EN 14015 “Specificatie voor het ontwerpen en de fabricage van ter plekke gebouwde, verticale, cilindrische, bovengrondse, gelaste stalen tanks met vlakke bodem voor de opslag van vloeistoffen bij omgevingstemperatuur en hoger” herzien.

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl