Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Oplopend personeelstekort in vergrijzende industrie

13-12-2017 Volgens de ondernemers in de industrie loopt het tekort aan personeel op. Aan het begin van het vierde kwartaal van dit jaar meldde bijna 16 procent van de industrie bedrijven dat personeelstekort de productie belemmert.

Lees meer

Levende inkt toegepast in 3D-printproces

13-12-2017 Het 3D-printen van ‘dood’ materiaal wordt al bijna gewoon. De hoogste tijd voor de volgende stap, moeten ze gedacht hebben in het Laboratory for complex materials in Zurich. Want waarom zou je eigenlijk geen levende dingen printen?

Lees meer

Norm werkplekken bij machines herzien

12-12-2017 De norm voor werkplekken bij machines wordt op dit moment herzien. Het gaat om NEN-EN-ISO 14738 ‘Veiligheid van machines – Antropometrische eisen voor het ontwerp van werkplekken bij machines’.

Lees meer

Zo staat het met normen voor fysieke belasting

12-12-2017 Er gebeurt veel op het gebied van de ontwikkeling en herziening van normen voor ergonomie, en fysieke belasting in het bijzonder. Dat is een goede zaak, want deze normen zijn belangrijk.

Lees meer

Waterstofauto komt binnen bereik

04-12-2017 UCLA onderzoekers hebben een apparaat ontwikkeld dat zonne-energie gebruikt om waterstof te produceren. Dit kan voertuigen op waterstof voor een grotere groep consumenten binnen bereik brengen.

Lees meer

Autobouwers en oliegiganten willen verbrandingsmotor redden

30-11-2017 Grote autofabrikanten als Ford en Fiat Chrysler Automobiles proberen samen met de oliegiganten Shell, BP en Exxon Mobil de van alle kanten belaagde verbrandingsmotor te redden.

Lees meer

Vaker ongelukken in de Metaalindustrie

16-11-2017 In vergelijking met andere werknemers in de metaal hebben jongeren drie keer zo vaak een ongeluk. En jong geleerd is oud gedaan.

Lees meerEerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl