Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Check geldende regelgeving CE-markering met nieuwe tool

19-04-2017 Wil je als producent een CE-markering aanvragen voor een product of machine, dan komt daar veel uitzoekwerk bij kijken. Een nieuwe tool van NEN, de CE-Regelgeving Check, schept orde en geeft overzicht.

Lees meer

Arbeiders Audi Brussel gebruiken gebaren om met nieuwste generatie robots te communiceren

31-03-2017 Bij Audi Brussel zijn de resultaten gepresenteerd van het imec.icon ‘Claxon'-project dat onderzocht hoe mensen kunnen samenwerken met de nieuwste generatie industriële robots.

Lees meer

Lancering ISO 20400, de richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen

31-03-2017 De gelijknamige NEN-normcommissie presenteert op 18 mei aanstaande, tijdens een congres in Amersfoort, de vastgestelde ISO 20400 ‘Maatschappelijk Verantwoord Inkopen’. Nederland heeft als koploper op het gebied van duurzame inkoop een sleutelrol gespeeld in het normontwikkelingsproces om te komen tot deze internationale richtlijn. Hierdoor past deze richtlijn goed bij de Nederlandse werkwijze.

Lees meer

Werkgevers dringen bij informateur Schippers aan op innovatief industriebeleid

31-03-2017 Een nieuw kabinet moet voorrang geven aan een modern, innovatief industriebeleid. Dat beleid moet zorgen voor een snellere energietransitie, betere zorg en meer veiligheid. Dat schrijven de ondernemersorganisaties FME, UNETO-VNI, Koninklijke Metaalunie en Bouwend Nederland in een brief aan informateur Edith Schippers.

Lees meer

Gratis normenoverzicht download beschikbaar

22-03-2017 Een gratis PDF download met een uitgebreid overzicht van Europese normen - Machinerichtlijn 2006/42/EC is beschikbaar in de NEN-Shop.

Lees meer

Terugdringen lange betaaltermijnen

16-03-2017 De Eerste Kamer heeft een initiatiefwet van CDA en PvdA unaniem aangenomen om onredelijke lange betaaltermijnen tegen te gaan. De Tweede Kamer heeft in februari jl. al ingestemd. Dit betekent dat het wetsvoorstel op 1 juli 2017 gaat gelden.

Lees meer

Adviesraad: betere voorbereiding op technologische innovatie nodig

16-03-2017 Technologie verandert de samenleving. Nieuwe toepassingen kunnen van grote waarde zijn, maar ook bestaande waarden aantasten. Overheden, burgers en bedrijven moeten zich daarop voorbereiden.

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl