Machinebouw & Transport nieuws

Vijf innovaties die je leven binnen vijf jaar zullen veranderen

12-01-2017 Binnen vijf jaar kunnen smartphones op basis van wat we zeggen of schrijven bepalen hoe onze mentale gezondheid ervoor staat.

Lees meer

Industriële Veiligheid 2017 “Anders kijken is meer zien”.

19-12-2016 Op donderdag 26 januari 2017 vindt het congres Jaarcongres Industriële Veiligheid plaats in Utrecht. Tijdens het jaarcongres Industriële Veiligheid staat kennisdeling en interactie tussen vakgenoten centraal. Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag.

Lees meer

Aantal ongevallen metaalsector verminderd

16-12-2016 Het aantal ongevallen in de metaalsector is in de periode 2009 -2015 met bijna 25% afgenomen. Ook leven de bedrijven de wetgeving steeds beter na. Dit blijkt uit de rapportage over de metaalsector 2009-2015.

Lees meer

Inspectie SZW jaarplan 2017: maatschappelijk effect centraal

06-12-2016 De Inspectie SZW richt zich meer op de maatschappelijke effecten van haar werk en maakt deze zichtbaar. Volgens Inspecteur-generaal Marc Kuipers zegt het aantal inspecties namelijk (te) weinig over het bereikte doel van de inspecties.

Lees meer

Praktijkgids: Europese regelgeving productveiligheid gepubliceerd

05-12-2016 NEN heeft de Praktijkgids Europese regelgeving productveiligheid onlangs gepubliceerd. Deze uitgave is een aanvulling op Machinerichtlijn praktisch toepassen, waarin de samenhang tussen de Machinerichtlijn en de aanverwante richtlijnen is beschreven.

Lees meer

Overtredingen geconstateerd op binnenvaart- en passagiersschepen

01-12-2016 Bij een meerdaagse controle op binnenvaart- passagiersschepen heeft de Inspectie SZW meerdere overtredingen geconstateerd. De landelijke controle was georganiseerd door Aquapol, een Europees samenwerkingsverband van politiediensten op het water.

Lees meer

Oefenfabriek voor educatie en veiligheid in de industrie

30-11-2016 Zeven industriële contractors realiseren (in opdracht van Deltalinqs) de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl