Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Managing Director NEN, Piet-Hein Daverveldt, announces departure

23-06-2017 Piet-Hein Daverveldt, Managing Director of NEN, the knowledge network within the Netherlands for standards development and application, is leaving the organisation by 1 November.

Lees meer

Algemeen directeur NEN, Piet-Hein Daverveldt, kondigt vertrek aan

23-06-2017 Piet-Hein Daverveldt, algemeen directeur NEN, zal per 1 november vertrekken bij NEN, hét kennisnetwerk voor normalisatie in Nederland.

Lees meer

Kwart HR heeft moeite met keuze opleiding technici

22-06-2017 Bedrijven hebben behoefte om technici bij te scholen, maar HR-medewerkers tasten geregeld in het duister als zij een opleiding moeten selecteren voor technisch personeel.

Lees meer

Docken is vaak dokken

06-06-2017 Vrachtwagens hebben niet alleen een blinde hoek, ze hebben ook problemen met achteruit inparkeren. Vaak kunnen chauffeurs het maar één kant op – en dan nog wordt in krappe situaties geregeld iets geraakt

Lees meer

Normenserie verpakkingsmachines herzieningen

23-05-2017 De EN 415 normenreeks, bestaande uit 10 delen, wordt in de toekomst herzien. Er is al besloten om direct te starten met delen 2, 3 en 4. De overige delen kunnen in de toekomst herzien worden.

Lees meer

Normen voor verpakkingsmachines

23-05-2017 Om verpakkingsmachines, zoals dozensluiters, krimpmachines of palletiseermachines, op de Europese markt te mogen brengen, moeten deze voldoen aan eisen uit de Machine Richtlijn 2006/45/EC. De Europese normreeks EN 415 helpt fabrikanten van verpakkingsmachines hieraan te voldoen.

Lees meer

Publicatie ISO 20400 ’Richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen’

18-05-2017 Vandaag is NEN-ISO 20400 gepubliceerd. Deze internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen zal wereldwijd een rol gaan spelen. Nederland heeft als koploper op het gebied van duurzame inkoop een sleutelrol gespeeld in het normontwikkelingsproces om te komen tot deze internationale richtlijn.

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl