Machinebouw & Transport nieuws

Inspectie SZW jaarplan 2017: maatschappelijk effect centraal

06-12-2016 De Inspectie SZW richt zich meer op de maatschappelijke effecten van haar werk en maakt deze zichtbaar. Volgens Inspecteur-generaal Marc Kuipers zegt het aantal inspecties namelijk (te) weinig over het bereikte doel van de inspecties.

Lees meer

Praktijkgids: Europese regelgeving productveiligheid gepubliceerd

05-12-2016 NEN heeft de Praktijkgids Europese regelgeving productveiligheid onlangs gepubliceerd. Deze uitgave is een aanvulling op Machinerichtlijn praktisch toepassen, waarin de samenhang tussen de Machinerichtlijn en de aanverwante richtlijnen is beschreven.

Lees meer

Overtredingen geconstateerd op binnenvaart- en passagiersschepen

01-12-2016 Bij een meerdaagse controle op binnenvaart- passagiersschepen heeft de Inspectie SZW meerdere overtredingen geconstateerd. De landelijke controle was georganiseerd door Aquapol, een Europees samenwerkingsverband van politiediensten op het water.

Lees meer

Oefenfabriek voor educatie en veiligheid in de industrie

30-11-2016 Zeven industriële contractors realiseren (in opdracht van Deltalinqs) de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.

Lees meer

Robot-revolutie vereist robuuster netwerk

15-11-2016 Geavanceerde robots en andere slimme machines worden binnenkort op grote schaal toegevoegd aan het snel groeiende Internet of Things.

Lees meer

Geen regeltjes leren, maar inzicht verkrijgen

15-11-2016 Als je een totaalpakket aanbiedt, moet je weten waar je het over hebt, vindt Stefan de Jong. Hij is salesmanager bij eReM Elektrotechnici BV, een bedrijf gespecialiseerd in industriële automatisering. “Voor ons is het noodzakelijk om breder te kijken dan paneelbouw alleen. We onderscheiden ons van de meeste paneelbouwers doordat we ook de engineering en installatie voor onze klanten uit handen nemen. Dat vergt expertise en een kennis van zaken. Zeker als het aankomt op wet- en regelgeving.”

Lees meer

'Inkless' printen

08-11-2016 Inkless, een spin-off van de TU Delft, heeft het zwart/wit printen zonder inkt onder de knie, zonder dat de prints aan kwaliteit inboeten.

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl