Machinebouw & Transport nieuws

Bijgwerkte normenlijsten voor de EMC- en ATEX-richtlijn

19-09-2016 De Europese Commissie heeft onlangs bijgewerkte normenlijsten voor de EMC-richtlijn en ATEX-richtlijn gepubliceerd. Deze normen zijn te gebruiken om conformiteit met de essentiële eisen van de respectievelijke richtlijnen aan te tonen.

Lees meer

Normcommissie “Metalen ter plaatse vervaardigde opslagtanks” zoekt nieuwe leden

12-09-2016 Op dit moment wordt de Europese norm EN 14015 “Specificatie voor het ontwerpen en de fabricage van ter plekke gebouwde, verticale, cilindrische, bovengrondse, gelaste stalen tanks met vlakke bodem voor de opslag van vloeistoffen bij omgevingstemperatuur en hoger” herzien.

Lees meer

Steeds meer onveilige situaties door drones

07-09-2016 In de luchtvaart staat veiligheid voor medewerkers en passagiers voorop. Maar wat als iedereen zo maar een onbemand vliegtuigje de lucht in stuurt, zonder op de risico’s te letten? Piloten melden steeds meer onveilige situaties.

Lees meer

Grote bedrijven laten facturen langer liggen

07-09-2016 Ondanks allerlei initiatieven om het betaalgedrag van grote bedrijven te verbeteren is de trend in Nederland niet de goede kant op. Dat meldt het FD naar aanleiding van een onderzoek van PwC naar de ontwikkeling van het werkkapitaal bij grote bedrijven in Nederland en België.

Lees meer

Investeringen in het kleinbedrijf vinden eindelijk weg omhoog

01-09-2016 De investeringen in het mkb komen eindelijk op gang. In navolging van middelgrote en grote bedrijven beginnen ondernemers in het kleinbedrijf ook weer te investeren. Zo blijkt uit de ING Investeringsbarometer.

Lees meer

Nieuwe trein met toilet ontwerp TU Delft door NS onthult

31-08-2016 NS heeft een nieuwe trein gepresenteerd met daarin een nieuw toilet, ontworpen door PhD'er Marian Loth, faculteit Industrieel Ontwerpen. Uniek is dat er naast een normaal toilet ook een urinoir voor mannen in zit.

Lees meer

Normserie NEN-EN-ISO 14122 herzien en gepubliceerd

19-08-2016 De NEN-EN-ISO 14122 serie van normen: Veiligheid van machines - Permanente toegangsmiddelen tot machines is onlangs herzien en gepubliceerd.

Lees meerEerder door u bekeken

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl