Machinebouw & Transport nieuws

Overzicht machinebouw nieuws

Brandstof maken uit lucht

19-02-2019 Het klinkt als een goocheltruc: je brengt een speciaal apparaat in contact met lucht, laat er zonlicht op vallen, en het produceert gratis brandstof. Toch is dit het basisidee van onderzoeker Mihalis Tsampas van het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (Differ ) in samenwerking met Toyota Motor Europe (TME).

Lees meer

Overheid wil snelle trein naar Duitsland en binnenlands metrostelsel van treinen

12-02-2019 In 2040 heeft Nederland een metro-achtige verbinding op een landelijke stedenring, goede aansluitingen op andere lijnen via hoogwaardige stations, en een snelle treinverbinding met Duitsland. Dat staat in het Toekomstbeeld OV 2040, dat staatssecretaris Van Veldhoven aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Lees meer

Zitten de kinderzitjes goed vast?

01-02-2019 De nieuwe norm voor kinderzitjes is NEN-ISO 13216-3: 2018. Deze norm beschrijft een schema wat gebruikt kan worden om te bepalen of kinderzitjes genoeg ruimte hebben om in een auto goed gemonteerd te kunnen worden.

Lees meer

Brexit: Vertragingen aan de grens grootste probleem

30-01-2019 Een harde Brexit zal zorgen voor grote vertragingen aan de grens, complexere procedures en administratieve rompslomp. Dat denken de Nederlandse industriële bedrijven.

Lees meer

Norm voor Winter- en wegenonderhouds- uitrusting wordt herzien

25-01-2019 Deel 1 van EN 15430 wordt herzien. Het gaat om “Protocol voor gegevensoverdracht tussen server van de bron en de server van de volger”. De Nederlandse expert, Gerben Blom, is projectleider voor de herziening.

Lees meer

CEN technische commissies voor machinebouw in het voetlicht bij NEN

25-01-2019 In de sector Machinebouw van CEN zijn 74 technische commissies actief. Al deze technische commissies hebben en ontwikkelen Europese normen die eisen uitwerken uit de Machine Richtlijn.

Lees meer

Input gezocht voor herziening Machinerichtlijn

24-01-2019 De Machinerichtlijn wordt herzien. Tot 11 februari is er gelegenheid om commentaar in te dienen en zo invloed uit te oefenen op de inhoud van de herziene versie. De Europese commissie vraagt om input bij de herziening van de Machinerichtlijn. Er zijn veel aspecten die bij de herziening een rol spelen.

Lees meerEerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl