Additive Manufacturing: iets voor u?

31-08-2017 Bedrijven kunnen nu met een vragenlijst vaststellen of Additive manufacturing iets voor hen is. De lijst is opgesteld door AM4Industry: een samenwerking tussen onder meer RTWH Aachen, het Fraunhofer Institut, Sirris, en de Johannes Kepler University.

De samenwerkingspartners stellen dat additive manufacturing (AM) intussen weliswaar een grote bekendheid geniet, maar dat bedrijven nog steeds niet goed weten wat de productiewijze voor hen kan betekenen. Dat komt doordat ze onvoldoende inzicht hebben in de rol die AM kan hebben in hun hele productieproces. Daar wil het Europese (Cornet)project AM4Industry verbetering in brengen.

Subdoel is om de benuttingsgraad en het potentieel van additieve technologie te vergroten, "met de garantie van de gewenste eindkwaliteit van het product en binnen een economisch rendabel kader". Men streeft naar kwaliteitsverzekering en kostmodellen ter ondersteuning bij het algemeen inzetten van additieve technologie in de industrie.

Naar de vragenlijst »

Meepraten over additive manufacturing?
U kunt meedoen met de normcommissie additive manufacturing

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl