Alle ins en outs tijdens de 15e editie van het jaarcongres Industriële Veiligheid

21-11-2018 De Fabrique in Utrecht is dit jaar opnieuw dé locatie voor het jaarcongres Industriële Veiligheid. 24 Januari is de dag voor de ‘bouwers/ontwerpers’ en voor de ‘gebruikers’ van industriële machines en installaties met als verbindende factor veiligheid.

Tijdens Industriële Veiligheid 2019 staat het thema ‘Integriteit in Veiligheid’ centraal. Binnen dit thema voelen we zowel de technische integriteit van machines en installaties aan de tand, maar gaan we ook kijken naar de integriteit van de allerhande procedures en richtlijnen.

- Hoe integer zijn deze als we kijken naar de praktische werkbaarheid ervan? Uiteraard zouden we geen Nederlanders zijn als we niet ook kijken naar de moralistische kant van veiligheidsintegriteit.
- Hoe zit het met onze veiligheidscultuur en ons gedrag? Doen we wat we beloven te doen en wat dragen we uit? En waarom is er een (aparte) veiligheidscultuur, staat deze dan los van de ‘reguliere’ bedrijfscultuur?

Lezingen en workshops

Met meer dan 500 vakgenoten en lezingen van toonaangevende organisaties zoals DAF Trucks en experts als Benno Baksteen (Dutch Expert Aviation Safety) en Officier van Justitie Ingeborg Koopmans is dit is dit congres dé ontmoetingsplek waar inhoud en netwerken bij elkaar komen.

Workshop:Persoonlijke beschermingsmiddelen en de nieuwe Europese wetgeving – wat wordt anders?.
De nieuwe Europese PBM-Verordening is in werking getreden, maar wat zijn de gevolgen van deze nieuwe wetgeving? Veranderen producten? Waar moet je op letten? Hoe verhouden producten, normen en certificering zich tot elkaar? Een workshop waarin een toelichting wordt gegeven op de wijzigingen. Daarnaast geven wij je een handvat waar je op moet letten wanneer je persoonlijke beschermingsmiddelen aanschaft en gebruikt. Een presentatie vanuit PBM-leveranciers en normalisatie in een samenwerking van VVGW en NEN!
De workshop wordt gegeven door Stephanie Jansen (NEN) en Oscar Breure (VVGW).

Aanmelden
De diversiteit onder de aanwezige deelnemers, partners en sprekers zorgt voor interessante gesprekken, die leiden tot nieuwe inzichten en mogelijk nieuwe kansen voor samenwerking.
Eindgebruikers kunnen kosteloos deelnemen. Interesse? Meld u zich dan op tijd aan op iv.heliview.nl. Het aantal toegangsbewijzen is beperkt.

Bekijk direct alle informatie over het congres en het uitgebreide programma op iv.heliview.nl.. Neem kosteloos deel aan het congres Industriële Veiligheid op donderdag 24 januari 2019. Zo blijft u op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Industriële Veiligheid.

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact Industrie & Veiligheid

Voor uw vragen over gezond en veilig werken; machines en procesindustrie; mobiliteit, transport en logistiek en publicatiereeks gevaarlijke stoffen.015 2 690 180

iv@nen.nl