Betaling bij ziekte lastig voor mkb

07-09-2015 Kleine bedrijven blijven zelf verantwoordelijk voor de loondoorbetaling van hun personeel in het tweede jaar van ziekte.

Minister Asscher (Sociale Zaken) wilde een alternatief voor het tweede jaar omdat de lasten voor mkb’ers zwaar zijn, maar maakt naar verluidt een pas op de plaats. Op Prinsjesdag zal de PvdA-bewindsman de Tweede Kamer hierover informeren, melden bronnen in ‘De Telegraaf’.


“Een gemiste kans”, vindt Jos Kleiboer, directeur Beleid van Koninklijke Metaalunie. “Het is een onderwerp dat bij veel van onze leden speelt en daarom is het jammer dat er nu niets aan gedaan lijkt te worden.” Een van de opties die Asscher onderzocht, was om de werkgevers en vakbonden gezamenlijk voor de loondoorbetaling van ziek personeel op te laten draaien. In een ander scenario zou de overheid (voor een deel) de knip trekken.

“We waren erg nieuwsgierig met welke oplossing de minister precies zou komen en of dat een daadwerkelijke verbetering voor het MKB-metaal zou zijn, maar niets veranderen zou de slechtste keuze zijn”, aldus Kleiboer. Asscher wilde de regels voor het mkb veranderen omdat hij vreest dat werkgevers anders minder snel vast personeel aannemen.

Bron:Metaalunie.nl

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl