Blauwe Gids nu ook in Nederlands

13-11-2015 De Blauwe Gids 2014 met daarin de wettelijke kaders voor toepassing van CE-markering is er nu ook in het Nederlands. De Europese Commissie heeft de 'Blue Guide on the implementation of EU product rules 2014' inmiddels in 21 talen beschikbaar gesteld.

De gids over CE-markering bevat onder meer de harmonisatiewetgeving voor producten, de verplichting van spelers in de toeleveringsketen, producteisen, conformiteitsbeoordeling, accreditatie en markttoezicht. Een aantal paragrafen gaat over het vrije verkeer van producten in de EU en over internationale aspecten van de EU-wetgeving voor producten.

U kunt de 'Blauwe Gids voor de tenuitvoerlegging van EU-productvoorschriften 2014' downloaden in het Nederlands. Ook de anderstalige versies van dit document zijn beschikbaar als download.

Bron: www.rvo.nl

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: NEN-Industrie en veiligheid

industrieveiligheid@nen.nl

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl