Gratis rekentool voor industriële warmtepomp

25-09-2013 Met de WarmtepompWijzer kunnen bedrijven vaststellen of warmtepompen van toegevoegde waarde zijn voor hun processen.

Deze online rekentool is ontwikkeld door De Kleijn Energy Consulting, ook ontwikkelaar van IndustrialHeatPumps.nl. Daarnaast zorgt de WarmtepompWijzer voor kennisoverdracht over de industriële toepassing van warmtepompen.Rolf Broekman, warmtepompspecialist bij De Kleijn Energy Consulting: “Bedrijven hebben weinig kennis over de mogelijkheden, dus kunnen zij moeilijk beoordelen of warmtepompen voor hen rendabel zijn. De stap naar een adviseur is vaak weer te groot. Dit vormde de aanleiding voor de WarmtepompWijzer.”

Informatieplatform warmtepompen
De ontwikkeling is ondersteund door Agentschap NL. Gebruikers voeren stapsgewijs gegevens in over de restwarmtebron, het te verwarmen proces en de energieprijzen. Voor aanvullende informatie verwijst de tool naar IndustrialHeatPumps.nl, een informatieplatform over warmtepompen in de industrie.

Gerelateerde warmtepomp normen

Aardgas overbodig
De WarmtepompWijzer is in eerste instantie ontwikkeld voor de voedings- en genotmiddelenindustrie. Broekman: “Daar zijn veel processen met een geschikte temperatuur voor warmtepompen. Frietfabriek McCain realiseerde met een warmtepomp een energiebesparing en CO2-reductie van 70 procent op het droogproces. Ook andere bedrijven kunnen met warmtepompen enorm besparen. Het kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld aardgas helemaal overbodig wordt.”

Naar WarmtepompWijzer »

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl