Het Japanse antwoord op de Tesla?

05-10-2016 Green Lord Motors, beter bekend als GLM, is al vaker het ‘Japanse Tesla' genoemd. Het bedrijf, dat in 2010 in Kyoto is opgericht, heeft in alle stilte een elektrische-autoplatform geproduceerd, gekoppeld aan een third party carrosserie - eigenlijk net zoals Tesla destijds de originele Roadster introduceerde.

Op de Paris Motor Show toont GLM het concept voor een volledig elektrische luxe sedan: de GLM G4. De auto heeft een motorvermogen van 400 kW, haalt 0 ... 100 km/u in minder dan 3,7 seconde en de maximum snelheid bedraagt 250 km/u. GLM claimt bovendien een actieradius van 400 km, zij het volgens Japanse standaarden.

Volgens de aankondiging voor de Parijse beurs heeft de fabrikant een bijzondere ambitie: "GLM interpreteert EV als exotic vehicle in plaats van electric." Geheel in lijn daarmee is de vormgeving van de G4 gedaan door het Nederlandse supercar designbureau Savage Rivale in Hilversum. Dit ontwerp was oorspronkelijk bedoeld als een V8 superauto, maar is nu licht aangepast aan de futuristische visie van GLM. Opvallend zijn de openzwaaiende ‘gullwing' deuren, de racestoelen achterin en de overvloed aan digitale schermen.

Het gaat voorlopig nog om een conceptauto, dus er wordt met geen woord gerept over de prijs, de beschikbaarheid en of hij überhaupt wel in productie zal worden genomen.

Bron:engineersonline.nl

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl