Hoe kun je iets verdienen aan een technische innovatie als 3D-printen?

22-07-2015 Het afgelopen decennium zijn digitalisering en de deeleconomie ontwikkelingen die een steeds grotere rol in onze samenleving innemen. Deze ontwikkelingen maken technische innovaties laagdrempelig. Denk aan de start-up-boom, waarin sociale media en apps als paddenstoelen uit de grond schieten.

Het maken van een bijbehorend verdienmodel blijkt echter steeds lastiger te worden. Bedrijven als Twitter en Facebook kennen weliswaar hoge beursnoteringen vanwege hun potentiële waarde, maar de winstgevendheid van deze ondernemingen houdt vaak niet over.

3D-printen is eveneens een exponent van digitalisering en deeleconomie en kent dezelfde problemen. Iedereen is ontwerper en producent tegelijk, los van tijd en plaats. Maar wat is ervoor nodig om deze technische innovatie een structurele economische meerwaarde te geven?

Lees het hele artikel '3D-printen, hoe verdien je er geld mee?', geschreven door Robby Veders, in Vision en Robotics #4 (p.34-36) of bekijk 'm op de website.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie: Robby Veders, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon (015) 2 690 136 of e-mail Robby.Veders@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie:
Robby Veders, consultant Industrie & Veiligheid.

(015) 2 690 136

Robby.Veders@nen.nl

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl