Industriële Veiligheid 2017 “Anders kijken is meer zien”.

19-12-2016 Op donderdag 26 januari 2017 vindt het congres Jaarcongres Industriële Veiligheid plaats in Utrecht. Tijdens het jaarcongres Industriële Veiligheid staat kennisdeling en interactie tussen vakgenoten centraal. Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag.

Industriële Veiligheid biedt een uitgebreid, veelzijdig en hoogwaardig congresprogramma en is met 500 tot 550 deelnemende vakgenoten bij uitstek hét evenement om geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen, kennis te delen met uw vakgenoten en om uw netwerk te onderhouden.


NEN is betrokken geweest bij de totstandkoming van het programma. Zowel Harold Pauwels, manager Industrie&Veiligheid als Paul Hoogerkamp, voorzitter van de normcommissie Machineveiligheid hebben hieraan meegewerkt.

Johan van Velthoven, manager Industrie&Veiligheid bij NEN zal een break-outsessie verzorgen met als titel “De strijd om de werkplek; mijn collega Robot”.

Break-outsessie “De strijd om de werkplek; mijn collega Robot”
Mechanisatie als hulpmiddel om zwaar of eentonig werk te verlichten is bekend terrein. Wetgeving en uitwerking hiervan in normen zijn redelijk duidelijk. Maar de ontwikkelingen gaan verder en laten zich niet stoppen. Voortbouwend op de ontwikkelingen in micro-elektronica doen “Internet of Things”, “Big Data” en “Artificial Intelligence” hun intrede. In combinatie met mechanisatie ontstaan robots in vele varianten met een ongekende complexiteit en vooral met onbegrensde mogelijkheden. Maar zijn we nog wel “in control” over ons welzijn en onze eigen veiligheid? Zijn huidige wet- en regelgeving en de “state of the art” gebruiken van vandaag nog wel toereikend? Kortom: nieuwe uitdagingen voor de ontwikkelaars in technologie, wetgeving en normalisatie.

Voor een volledig programma en/of om u aan te melden kunt u kijken op https://iv.heliview.nl/over-het-congres/

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

advies.machinebouw@nen.nl