NEN Bundel 18 lasnormen herzien en gepubliceerd

07-08-2018 NEN Bundel 18 bevat een selectie van normen voor het lassen van metalen, waarbij het zwaartepunt ligt op de normen voor kwaliteitsborging, kwalificatie van lassers en goedkeuring van lasmethoden. Enkele normen bevatten ook gegevens voor solderen en aanverwante processen.

De selectie is gemaakt op basis van het belang voor de gemiddelde gebruiker. De bundel is ook een nuttig hulpmiddel voor diegenen die een opleiding of cursus op lasgebied volgen. Zeer specialistische normen of normen die slechts door een beperkt aantal gebruikers worden toegepast, zoals normen voor toevoegmaterialen en lasappratuur, zijn niet in deze bundel opgenomen.

De meeste normen in deze bundel zijn van internationale oorsprong en zowel Europees als Nederlands aanvaard (NEN-EN-ISO). Een groot aantal van deze normen is in het Nederlands vertaald. Een trefwoordregister en numeriek overzicht van de normen in deze bundel zijn achterin te vinden.

Let op: NEN-EN-ISO 9606-1:2013 nl is vervangen door NEN-EN-ISO 9606-1:2017 en. Deze edities zijn echter identiek, omdat de enige wijziging een correctieblad op de Franstalige ISO 9606-1 is. Daarom is ervoor gekozen om de Nederlandse editie van 2013 op te nemen.

Nu met GRATIS online NEN Connect 1 jaar abonnement
U ontvangt ook gratis toegang tot de online versie van Bundel 18. De abonnement is kosteloos en stopt automatisch zonder verdere verplichtingen. Hiermee maakt u kennis met de voordelen van NEN Connect.

Bestellen »

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact Industrie & Veiligheid

Voor uw vragen over gezond en veilig werken; machines en procesindustrie; mobiliteit, transport en logistiek en publicatiereeks gevaarlijke stoffen.015 2 690 180

iv@nen.nl