NEN organiseert informatiebijeenkomst ‘Magazijnstellingen’

26-03-2014 De normcommissie ‘Magazijnstellingen’ zoekt belanghebbende partijen die mee willen werken aan de ontwikkeling van nieuwe normen voor verschillende typen magazijnstellingen.

Op 26 mei organiseert NEN van 14.00 – 16.00 uur een informatiebijeenkomst in Delft waarin onder andere een toelichting gegeven op de bestaande normen, de te verwachten ontwikkelingen binnen Europa en de mogelijkheden om de ontwikkeling van nieuwe normen te beïnvloeden. Geinteresseerden en belanghebbenden kunnen zich tot 21 mei aanmelden.Er zijn tot nu toe vooral normen opgesteld betreffende de ontwerpgegevens, montage, gebruik, belastingen, beproevingsmethoden en proefinterpretaties van magazijnstellingen. In een later stadium is het accent verschoven naar normalisatie binnen Europees verband (CEN), wat heeft geleid tot een vijftal door Nederland aanvaarde Europese normen:

De Nederlandse normcommissie 345 081 (opgericht in 1980) heeft de aansturing van de ontwikkeling van deze normen vanuit Nederland verzorgd. Bovendien heeft de commissie een norm ontwikkeld voor de invulling van specifieke Nederlandse regelgeving en richtlijnen ter ondersteuning van de toepassing van de normen.

De bestaande normen zijn geleidelijk toe aan de periodieke beoordeling. Daarnaast verwacht Europa meer initiatieven voor de ontwikkeling van normen met betrekking tot magazijnstellingen. Belanghebbenden kunnen door deel te nemen in de normcommissie invloed uitoefenen op de onderwerpen en de inhoud van deze normen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de normcommissie ‘Magazijnstellingen’ of voor aanmelding voor de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met: ir. Arthur Carlebur, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon (015) 2 690 167 of e-mail logistiek@nen.nl.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot woensdag 21 mei 2014. Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis.

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl