Nationale Financieringswijzer helpt bij zoektocht krediet

22-09-2015 Minister Kamp van Economische Zaken heeft op 21september tijdens de MKB-top over financiering in Den Haag de Nationale Financieringswijzer geopend.

Dit helpt mkb-ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. MKB-Nederland, VNO-NCW, diverse brancheorganisaties waaronder Koninklijke Metaalunie, financiers en overheid zijn initiatiefnemers voor deze site en app.


Beter wegwijs
'Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij financiering kunnen krijgen voor hun investeringen. Door de website Nationale Financieringswijzer worden ondernemers beter wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financiering voor hun investeringsplannen', aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken vanmiddag bij de lancering van het platform, dat ook te raadplegen is via een app.

Opvolger Ondernemerskredietdesk
De Nationale Financieringswijzer is eigenlijk de opvolger van de Ondernemerskredietdesk, die MKB-Nederland een aantal jaren terug heeft geïnitieerd. Doel was en blijft om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen in hun zoektocht naar financiering. De banken zijn de afgelopen jaren terughoudender met het verstrekken van krediet aan het mkb. En het financieringsaanbod is sindsdien aanzienlijk verbreed. Op de website www.nationalefinancieringswijzer.nl (of via de smartphone-app) vinden ondernemers het volledige aanbod, inclusief regelingen van de overheid.

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl