Nederlandse industrie heeft goede maand achter de rug

21-10-2015 De barometer van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) is in september met 0,9 punten gedaald tot 53,0. Dat is het laagste cijfer in zes maanden.

Sinds juli 2013 is de samengestelde Nevi-index elke maand hoger uitgekomen dan 50, het kantelpunt tussen krimp en groei.

Redenen
Zowel de sterke vraag uit het buitenland (export order index met 53.9 iets lager dan voorgaande maanden) als het binnenland (kwam eveneens lager uit op 52.5).

Als gevolg draaien bedrijven op volle toeren. Hetgeen zich vertaalt in een groeiende werkgelegenheid. Daarbij daalden voor het eerst in zes maanden de inkoopprijzen. Dat gold vooral voor metalen, energie en kunststoffen, waardoor de verkoopprijzen scherp kunnen blijven.

Nederland loopt met de huidige cijfers in de pas met de Eurozone. Verschijnen er al donkere wolken aan de horizon? Op dit moment zijn deze (voor de industrie) nog niet te zien. Hoe dit voor de komende maanden zal uitpakken zal mede afhangen van de recente ontwikkelingen in de Duitse industrie en economie.

Bron: Metaalunie

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl