Nieuwe training ondersteunt bij het toepassen van veiligheidsnormen

13-07-2018 Aan de veiligheidsnormen EN-ISO 13849 (PL) en EN-IEC 62061 (SIL) hangen complexe berekeningen. De training Functional Safety in de machinebouw van NEN biedt hulp.

Hoe pas ik machineveiligheid toe bij het ontwerpen van machines? Hoe zorg ik dat ik aan de veiligheidsnormen uit de Machinerichtlijn voldoe? De nieuwe training Functional safety in de machinebouw geeft antwoord op die vragen en meer. Henrie Verwey, trainer bij NEN en consultant machineveiligheid:


“Om aan de veiligheidseisen te kunnen voldoen, moet je de maximale faalkans van een beveiliging berekenen. Hiervoor is enorme kennis van veiligheidscircuits én van statistiek nodig. Het zijn gecompliceerde berekeningen, waarbij mensen toch vaak hulp nodig hebben. Die ondersteuning komt nu in de vorm van deze leergang.”

Training
De training Functional safety in de machinebouw duurt twee dagen. De eerste dag wordt de theoretische basis van beide normen EN-ISO 13849 (PL) en EN-IEC 62061 (SIL) behandeld. Ook komt aan de orde welke stappen je doorloopt bij het ontwerpen van een veiligheidscircuit. Dag twee staat in het teken van het toepassen van de theorie en werken met casussen en praktijkvoorbeelden. Hoe ontwerp ik een deur- of lichtschermbewaking? De training start in september en november.

Meer informatie en inschrijven »

Eerder door u bekeken

NEN Trainingen Machinebouw

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl