Norm voor Winter- en wegenonderhouds- uitrusting wordt herzien

25-01-2019 Deel 1 van EN 15430 wordt herzien. Het gaat om “Protocol voor gegevensoverdracht tussen server van de bron en de server van de volger”. De Nederlandse expert, Gerben Blom, is projectleider voor de herziening.

De Europese norm wordt ontwikkeld in Werkgroep CEN/TC 337/WG 3 “Interface between vehicles and equipment” die hiervoor uit de slaapstand is gehaald. Vanuit Nederland zijn Aebi-Schmidt en BG Engineering hier nauw bij betrokken. Beide zijn ook bezig met het voorbereiden van een protocol voor server-server communicatie om eventueel toe te voegen als een nieuw deel 3 aan EN 15430, als daar voldoende draagvlak voor blijkt. Dat zou in de vorm van een nieuw derde deel zijn. Daar werken BG Engineering en Aebi-Schmidt nauw voor samen.

Meepraten
Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied?

De leden van NC 341075 “Wegenonderhoudsmachines en hun -producten” werken actief mee aan standaardisatie op het gebied van wegenonderhoudsmachines en gerelateerde apparatuur. Behalve het ontwerp zijn ook de samenstelling van zout en “Road Weather information systems” onderwerp van standaardisatie. Het onderwerp “uitwisseling van data” is een zeer actueel onderwerp en speelt op het gehele werkgebied van machinebouw.

Er worden vooral Europese normen gemaakt via CEN/TC 337 “Winter maintenance and road service area maintenance equipment” en de verschillende werkgroepen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze norm of over het normalisatieproces, dan kunt u contact opnemen met : mw Wiene Fokkinga, secretaris normcommissie 341075 “Wegenonderhoudsmachines en -producten”, telefoon 015 2 690 180 of e-mail IV@nen.nl.

Norm

NEN-EN 15430-1:2015 en

Winter- en wegenonderhoudsuitrusting - Systeemeisen en overdracht - Deel 1: Systeemeisen binnen het ...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze norm of over het normalisatieproces, dan kunt u contact opnemen met: mw Wiene Fokkinga, secretaris normcommissie “Wegenonderhoudsmachines en -producten”

015 2 690 180

iv@nen.nl

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact Industrie & Veiligheid

Voor uw vragen over gezond en veilig werken; machines en procesindustrie; mobiliteit, transport en logistiek en publicatiereeks gevaarlijke stoffen.015 2 690 180

iv@nen.nl