Normen voor additive manufacturing van groot belang in groeimarkt

19-05-2015 De markt voor 3D-printen is booming, zo valt op te maken uit het Wohlers Report 2014. De markt groeide in 2014 met maar liefst 34,9%. Toch valt er nog veel meer uit 3D-printen te halen, zo valt te lezen in een artikel van ISO.

Doordat normen voor 3D-printen nog in de kinderschoenen staan zijn fabrikanten huiverig om de techniek op grote schaal toe te passen. Ze hebben immers geen referentiekaders voor kwaliteitsvereisten en veiligheid van 3D-geprinte producten. Om een wildgroei aan normen te voorkomen werken ISO en ASTM momenteel samen.


Hun strategie is om te beginnen met het vastleggen van het vocabulaire en de 3D-printprocessen. Het hele artikel van ISO over 3D-printen en normalisatie op de ISO-website vindt u hier.

Meer informatie
Heeft u vragen over het normalisatieproces van 3D-printen of heeft u interesse om deel te nemen aan het normalisatieproces, neem dan contact op met Robby Veders:

E-mail:robby.veders@nen.nl
Tel: 015 2690 136.

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl