Op vakantie met gemotoriseerde handbagage

08-08-2016 Je hebt vast wel eens in een auto gereden, of op een scooter of een brommer. En misschien ook zelfs op een Segway of hoverboard. Maar hoogstwaarschijnlijk nog nooit op een gemotoriseerde koffer.

Dat kan veranderen: in een crowdfundingproject wordt het eerste gemotoriseerde stuk handbagage gepresenteerd. Voor 1200 dollar ben je eigenaar van een ‘Modobag'. De Modobag lijkt een hit op Indiegogo. De koffer is bedoeld om de vaak enorme afstanden tussen check-in balie en gate op je gemak af te leggen.


Hij meet 56 x 36 x 23 cm, bij de meeste luchtvaartmaatschappijen precies de juiste afmetingen om nog te kunnen worden goedgekeurd als handbagage. Dat is essentieel, want je hebt er niet veel aan als je er niet mee door de check-in komt.

Je mag volgens de officiële specificaties niet meer wegen dan 118 kilo, maar de ontwikkelaars zeggen dat het altijd zal lukken als je er comfortabel op kan zitten. Om hem te starten moet je het frontpaneel openen, het handvat omhoog trekken een de motor inschakelen. Met een hendeltje aan de rechterkant kun je versnellen - en de rem zit links. Dat is alles: je hebt geen rijlessen nodig om de Modobag te bedienen. Maar als je geen modderfiguur wilt slaan is het wel een goed idee om even te oefenen voordat je naar het vliegveld gaat.

De polyurethaan wieltjes lijken op die van skateboards, dus ze kunnen tegen wat onregelmatigheden in de weg. Maar de Modobag is zeker geen all-terrain voertuig. De koffer is vooral bedoeld voor gladde gangen en paden, de zelfde routes die je vroeger met je rolkoffertje aflegde.

Bron:engineersonline.nl

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl