Open Industry 4.0 Alliance werkt aan één open ecosysteem voor digitalisering

13-05-2019 Zeven bedrijven in de machinebouw, industriële automatisering en software bundelen hun krachten in de ‘Open Industry 4.0 Alliance’. Doel is om samen een open ecosysteem te ontwikkelen om de digitale transformatie van industriële installaties te bevorderen.

Open Industry Alliance

Door zich te verenigen in Open Industry 4.0 Alliance hopen de deelnemers de eigen standalone-oplossingen af te schaffen en zo een impuls te geven aan de digitalisering van de Europese industrie. Oprichters zijn Endress+Hauser, Beckhoff, Hilscher, ifm, KUKA, Multivac en SAP. Ook Balluff, Gebhardt, Pepperl+Fuchs, Schmidtsche Schack, Samson en WIKA hebben tonen interesse.

Een gestandaardiseerd open ecosysteem creëren voor de exploitatie van sterk geautomatiseerde fabrieken en installaties met inbegrip van logistiek en diensten. Daar willen de deelenemers heen. "De open architectuur voldoet aan alle eisen van de procesindustrie", vertelt Matthias Altendorf, CEO van de Endress+Hauser Group. "Het is gebaseerd op standaarden, zorgt voor transparantie in bedrijfsprocessen en garandeert de integriteit van systemen, waardoor fabrieken gebruik kunnen maken van het potentieel van Industrie 4.0."

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact Industrie & Veiligheid

Voor uw vragen over gezond en veilig werken; machines en procesindustrie; mobiliteit, transport en logistiek en publicatiereeks gevaarlijke stoffen.015 2 690 180

iv@nen.nl