Oproep duurzame logistiek en supply chains

29-04-2015 Het Era-net Transport (ENT) consortium heeft op 1 april 2015 een Europese oproep ('Call for proposal') gepubliceerd voor duurzame logistiek en supply chains.

Era-net Transport is een samenwerkingsverband van verschillende Europese landen en regio’s die hiervoor een bedrag van € 10 miljoen uittrekken.

Informatiebijeenkomst
Op 13 mei 2015 organiseert ENT de informatiebijeenkomst 'Sustainable Logistics and Supply Chains' in Brussel. U krijgt meer te weten over de 'Call for proposal' tijdens de verschillende presentaties, brainstormsessies en 1-op-1 gesprekken.

Projecten indienen
Internationale consortia kunnen tot 2 oktober 2015 onderzoeks- en innovatieprojectvoorstellen indienen op 5 onderwerpen.

1. Cross-border freight transport corridors
2. Hub development
3. Urban/last mile logistics
4. Organisational innovations and new business models in logistics
5. Information infrastructure and services for logistics

De oproep is gericht op voorstellen die operationele strategieën opleveren, resultaten en/of inzetbare producten/diensten voor de verbetering van de effectiviteit, efficiëntie en duurzaamheid van de logistiek in Europa opleveren.

Deze oproep valt binnen het Europees onderzoeksprogramma Horizon 2020, pijler Maatschappelijke uitdagingen / Slim, groen en geïntegreerd Transport. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is nationaal contactpunt (NCP) voor dit programma.

Voor meer informatie gaat u naar de Era-net Transport website

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl