Overtredingen geconstateerd op binnenvaart- en passagiersschepen

01-12-2016 Bij een meerdaagse controle op binnenvaart- passagiersschepen heeft de Inspectie SZW meerdere overtredingen geconstateerd. De landelijke controle was georganiseerd door Aquapol, een Europees samenwerkingsverband van politiediensten op het water.

De Inspectie sloot aan bij een aantal controleacties van de politie.

Vijf dagen heeft de Inspectie meegevaren met Aquapol om passagiersschepen en binnenvaartschepen te controleren. Er zijn tijdens die dagen zes schepen door de Inspectie gecontroleerd.

Op de schepen zijn dertig bemanningsleden aangetroffen die niet in Nederland mochten werken. Zij hadden onder andere de Indonesische, Filippijnse, Egyptische en Servische nationaliteit. De betrokken werkgever had voor hen geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd.

Daarnaast start de Inspectie in drie gevallen een onderzoek naar mogelijke overtredingen van de Arbeidstijdenwet. De bemanningsleden zouden veel meer uren hebben gewerkt dan wettelijk mag. Ook worden nog zes andere signalen van arbeidsmarktfraude onderzocht die naar boven kwamen bij controles op de schepen waarde Inspectie SZW niet aanwezig was.

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl