Smart Industry ontvangt 5 miljoen euro extra!

03-12-2015 Tweede Kamer heeft een amendement aangenomen om 5 miljoen euro extra te investeren in Smart Industry. Uit een recent rapport van TNO blijkt dat er vooral in Nederland werk aan de winkel is: in vergelijking met andere Europese landen loopt ons land achterop.

In het afgelopen jaar verscheen rapport na rapport over de robotisering en digitalisering van de industrie, ook wel Smart Industry genoemd. De conclusie van vrijwel ieder rapport luidt dat Smart Industry enorme kansen biedt, maar ook vele uitdagingen met zich meebrengt.


Politieke steun
"De versnellingsambitie van Smart Industry lijkt te gaan haperen, het bedrijfsleven kan de klus niet alleen klaren, beseft ook Den Haag", stelt de voorzitter van FME. Tijdens de Algemene Beschouwingen spraken fractievoorzitters al over vooruitgang en robotisering en wat dit voor Nederland betekent. En tijdens de behandeling van de begroting van Economische Zaken stond Smart Industry wederom nadrukkelijk op de politieke agenda. Dezentjé: "Dat de Tweede Kamer deze week met een overgrote meerderheid heeft ingestemd met het amendement van VVD-er Michiel van Veen - waardoor 5 miljoen euro wordt geïnvesteerd in Smart Industry - is fantastisch nieuws. Dit laat zien dat er in Den Haag niet alleen gesproken wordt over het verdelen van de taart, maar ook over het vergroten ervan."

Samenwerken
Werkgevers, vakbonden, kennisinstellingen en de regionale en nationale overheid moeten samen werk van maken Smart Industry. Dat kan niet zonder financiële ondersteuning in de aanloopfase. Om Nederland een belangrijke rol te geven bij de ontwikkeling van Smart Industry is deze hulp vanuit de politiek dan ook welkome ondersteuning

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl