Tesla's gieten uit één stuk

09-08-2019 Tesla heeft een patentaanvraag ingediend voor 'a multi-directional unibody casting machine for a vehicle frame and associated methods'.

De uitvinding van Matthew Kenneth Kallas zou het mogelijk maken om het aluminium koetswerk van Model Y uit één stuk te gieten. Dat blijkt uit gegevens van Patentscope. Normaal gesproken bestaat de body van een auto uit talrijke grote en kleine metalen onderdelen die gevouwen of gesneden worden en vervolgens gelijmd of gelast worden.Met de vinding kunnen meerdere stappen uit het traditionele assemblageproces worden geëlimineerd, wat een tijds- en kostenbesparing oplevert. Hierdoor zouden er ook minder robots en personeelsleden nodig zijn.

De aanvraag van een patent betekent lang niet altijd dat de uitvinding in de daadwerkelijke productie gebruikt gaat worden. Het is dus nog afwachten of er ooit Tesla's van de band rollen waarbij gebruik is gemaakt van deze 'machine.

Norm

NEN 9140:2019 nl

Veilig werken aan e-voertuigen

NEN 9140:2018 geeft specifieke eisen voor: - het veilig werken aan <em>e</em>-voertuigen door het wegnemen van elektrische gevaren; - veilige opslag van (vermoedelijk) beschadigde <em>e</em>-voertuigen en elektrisch gevaarlijke onderdelen van <em>e</...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact Industrie & Veiligheid

Voor uw vragen over gezond en veilig werken; machines en procesindustrie; mobiliteit, transport en logistiek en publicatiereeks gevaarlijke stoffen.015 2 690 180

iv@nen.nl