Verzekeraars investeren miljoenen in mkb

19-06-2014 Negen verzekeraars gaan samen met ABN Amro in totaal 280 miljoen euro investeren in het mkb. De verzekeraars, Achmea, Aegon, ASR, Delta Lloyd, Generali, De Goudse, Nationale-Nederlanden, SNS REAAL en VvAA, zijn samen goed voor de helft van het bedrag.

ABN-AMRO neemt de andere helft voor haar rekening. In de 'samenwerking MKB financiering’, zoals het samenwerkingsverband heet, worden ook het risico en het rendement op de leningen fifty-fifty verdeeld tussen verzekeraars en bank.De leningen zijn bedoeld voor het kleinere mkb. De kredieten bedragen maximaal een miljoen euro en hebben een looptijd van maximaal zeven jaar. De investeringen lopen via ABN-Amro. Naar verwachting wordt op korte termijn gestart met de mkb-financiering. Hiermee is de samenwerking een van de eerste gezamenlijke initiatieven op dit gebied.

Jos Kleiboer, directeur Beleid van Koninklijke Metaalunie, vindt het samenwerkingsverband een positief initiatief: “Het signaal dat Metaalunie middels een brief aan minister Kamp heeft afgegeven en waarin gepleit wordt voor betere toegankelijkheid van kredieten voor het MKB-metaal, wordt breed opgepakt.” Kleiboer vindt wel dat bij de uitwerking van plannen om de kredietverlening aan het MKB-metaal te verbeteren, de focus vooral op het daadwerkelijk bereikbaar maken van de kredietverlening voor het mkb in plaats van het beschikbaar stellen van kapitaal aan financierende partijen. “Het gaat erom dat het geld ook bij de bedrijven komt”, aldus Kleiboer.

Eerder door u bekeken

Top normen Machinebouw

Contactgegevens

Voor meer informatie neem contact met ons op:

(015) 2 690 180

iv@nen.nl

Contact adviespunt Machinebouw

Voor uw vragen over onder andere CE-markering, productaansprakelijkheid, risicobeoordeling, de gebruiksaanwijzing, het technisch dossier, eisen voor niet-voltooide machines en de verklaring van overeenstemming bent u bij ons aan het juiste adres.015 2 690 180

iv@nen.nl